DALFSEN – De gemeente Dalfsen komt nu ook online met een Eenmalige energietoeslag om inwoners met een laag inkomen tegemoet te komen in de kosten voor de hoge energieprijzen. Hiermee vergoedt de gemeente een deel van de extra energiekosten. Het gaat om een bedrag van € 800 euro per huishouden, dat geldt voor zowel huurders als inwoners met een eigen woning. De Eenmalige energietoeslag is tot 31 december 2022 aan te vragen op www.dalfsen.nl/energietoeslag, mits inwoners voldoen aan de geldende voorwaarden. De gemeente krijgt hiervoor geld van de Rijksoverheid.

De gemeente Dalfsen heeft in februari al een tegemoetkoming van € 200 in de energiekosten betaald aan inwoners met een laag inkomen. Dit was vooruitlopend op de landelijke regeling. Dalfsen wilde niet wachten tot deze gereed was, omdat we toen al wisten dat inwoners financiële hulp nodig hebben als gevolg van de oplopende energiekosten.

(Bijzondere) Bijstand

Inwoners die bijzondere bijstand ontvangen hebben de eenmalige energietoeslag al op de rekening ontvangen. Ze hebben een aanvulling van € 600 gekregen op het bedrag van februari of het gehele bedrag van € 800. Inwoners die hier vragen over hebben kunnen contact opnemen met de consulent van de gemeente.

Vanaf nu is het ook mogelijk om online de eenmalige energietoeslag aan te vragen.

Inwoners kunnen een aanvraag doen als ze in 2022:

  • 21 jaar of ouder zijn;
  • In de gemeente Dalfsen wonen;
  • Een zelfstandig huishouden voeren;
  • Een geldig Nederlands identiteitsbewijs of een geldige verblijfsvergunning hebben;
  • Een laag inkomen hebben met een te besteden bedrag van rond de € 1300. Ook mensen die financieel in de knel komen, maar waarop een bijzondere situatie van toepassing is kunnen zich melden via samendoenindalfsen@dalfsen.nl.

Geen recht op de Eenmalige energietoeslag

Inwoners hebben geen recht op de energietoeslag als ze een laag inkomen hebben, maar op de dag van aanvraag:

  • Geen hoofdbewoner zijn, of
  • Jonger zijn dan 27 jaar en studiefinanciering ontvangt (WSF 2000), of
  • In een instelling wonen (zorg- of verpleeginstelling voor beschermd of begeleid wonen), of
  • Alleen op een briefadres bij de gemeente staan ingeschreven: zij hebben geen woning en geen energiekosten.

Hulp en vragen

Medewerkers van de Infopunten in Trefkoele+ in Dalfsen, De Mozaïek in Lemelerveld en De Spil in Nieuwleusen kunnen inwoners helpen die moeite hebben met het invullen van online formulieren. Kijk op www.bibliotheekdalfsen.nl/infopunt voor de openingstijden. Inwoners die vragen hebben over de Eenmalige energietoeslag kunnen een mail sturen naar samendoenindalfsen@Dalfsen.nl.

Voorkom betalingsproblemen

Inwoners die de eenmalige energietoeslag automatisch hebben ontvangen, maar de hogere energierekening nog niet kunnen het geld het beste apart op een spaarrekening zetten. Later in het jaar kunnen ze de energierekening alsnog betalen. Zo voorkomen ze betalingsproblemen.

Share.
Exit mobile version