Druk weekend voor START-racing

0
23
Druk weekend voor START-racing
Foto: JTS fotografie

ASSEN – De technische crew van START-racing moest afgelopen weekend alle zeilen bijzetten om de motor van Leon Stolte gereed te krijgen voor de derde IDC race van zaterdag.

Vrijdag hebben Leon Stolte en Valentino Imbrogiano diverse trainingssessies kunnen rijden als voorbereiding op de race van zaterdag. In één van de laatste sessies kreeg de motor van Stolte problemen met de versnellingsbak. Dus moest er een nieuw blok uit Nieuwleusen gehaald worden en was er ’s avonds werk aan de winkel voor de monteurs. Dit betekende wel dat Stolte in de eerste trainingssessie op zaterdagmorgen niet voluit kon gaan en het blok moest inrijden. Nadat er nog wat gesleuteld en aangepast moest worden ging het in de tweede trainingssessie beter en kwalificeerde hij zich als twaalfde. Imbrogiano het nieuwe talent van START-racing kwalificeerde zich in de tweede kwalificatie als 17e.

Zaterdagmiddag in de race liet Imbrogiano zien een goede starter te zijn en schoof gelijk een aantal plaatsen op. In een mooi gevecht en met een verbetering van zijn snelste rondetijd, was hij uiteindelijk de snelste van vijf rijders om de elfde positie.

Een tiental seconden daarvoor ging Stolte als tiende over de finish. Hij duelleerde om plaats negen, maar moest die plaats in de laatste ronde afstaan, omdat hij op het rechte stuk snelheid te kort kwam ten opzichte van zijn concurrent. Gezien de technische malheur kon hij leven met dit resultaat. Voor de volgende races in Duitsland hoopt hij wel dat er wat meer snelheid uit de motor gehaald kan worden, zodat hij zich kan meten met de rijders in de top vijf.  

De volgende twee races zijn op het circuit in Oschersleben op 18 en 19 juni.