HOLLANDSCHEVELD – Zaterdagmiddag 21 mei moest S.V. Nieuwleusen het opnemen tegen V.V. Hollandscheveld dat nog niet zeker was van lijfsbehoud. Wie dacht dat S.V. Nieuwleusen het rustig aan zou doen na het behaalde kampioenschap kwam bedrogen uit.

Vanaf de eerste minuut werd met veel druk en met snel en goed combinatievoetbal gespeeld. Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. In de 12e minuut  een fantastische actie van Thomas Koobs. Hij krult de bal met links in de verre hoek en via de binnenkant van de paal is het 0-1. S.V. Nieuwleusen blijft kansen creëren en in de 25e minuut laat de uitstekend fluitende scheidsrechter Venekamp terecht doorspelen na het vlagsignaal van de grensrechter en schiet Ruben Brinkman met een geplaatst schot met zijn linker raak, 0-2. In de 43e minuut geeft Stijn Hoekstra de bal mooi mee aan Randy Vink, die de bal beheerst onder de keeper doorschuift en de 0-3 ruststand op het scorebord zet. Vlak na rust is het Stijn Hoekstra die op randje van buitenspel de bal teruglegt op Bas Evenboer die strak met zijn linker inschiet, 0-4. Daarna volgen 3 wissels met een hoofdrol voor de ingevallen Gerrit Zekveld, die fraai wegdraait en de bal met zijn linker in de kruising knalt 0-5. Twee minuten later is het opnieuw Gerrit Zekveld die na aangeven van Kris Tinholt voor de mooiste treffer van de middag zorgt. Van een meter of 25 afstand van het doel, aait hij de bal over de keeper heen. Wat een goal! 0-6. Een kwartier voor tijd redt Thom Koopman de eer en volleyt de 1-6 binnen. Weer een zege voor het kampioensteam, de 19e overwinning op rij.

Zaterdag 28 mei speelt S.V. Nieuwleusen, de laatste thuiswedstrijd van het seizoen thuis, tegen BSVV uit Bovensmilde. De wedstrijd op het Klaverblad begint om 14.30 uur.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Achterhoede: Niels Koets (60e minuut Kris Tinholt) – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Leon de Raad (60e minuut Mark de Weerd).

Middenveld: Stijn Hoekstra  – Ruben Brinkman – Reinier Meijerink – Thomas Koobs (60e minuut Gerrit Zekveld).

Voorhoede: Randy Vink – Bas Evenboer (60e minuut Stijn Hoekstra).