NIEUWLEUSEN – Dankzij de combi Sander Schaeffer en Rick Timmerman sleepte USV toch nog een gelijkspel uit het vuur tegen Trinitas. Beide routiniers werden eerder op de dag kampioen met het tweede elftal en waren bereid wat later aan te schuiven aan het feest om de al weken ernstig gehavende hoofdmacht te helpen.

De tandem had na de invalbeurt precies 12 minuten nodig om toe te slaan. Sander Schaeffer jongleerde in de 82e minuut op de achterlijn en zijn voorzet werd koeltjes  afgerond door sluwe vos Rick Timmerman (2-2). Hoe eenvoudig kan het zijn. De treffer werd overigens betwist door de gasten omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest, maar daar wilde arbiter Koning niets van weten. Toch nog een puntje en aanspraak op veel meer mocht USV ook niet maken. De gasten uit Boijl vonden elkaar makkelijker en waren grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Precies halverwege de eerste helft kwam Trinitas verdiend op voorsprong. Topscorer Mark Platje ontdeed zich gladjes van zijn bewaker en schoof beheerst binnen (0-1). Toch knokte USV zich terug in de wedstrijd. Wie anders dan Thijmen Stegeman nam zijn ploeg op sleeptouw. In de 28e minuut leverde dat de gelijkmaker op. Zijn voorzet vanaf links werd zeer kordaat afgewerkt door Max Schaeffer (1-1). Even later leek Wouter Smudde zelfs op weg USV op voorsprong te zetten. Zijn doelpoging miste de juiste richting.

Na rust met Jort Kouwen voorop in plaats van Ian Vlierman, veranderde er weinig aan het spelbeeld. Trinitas bleef het meest dreigend en stond bijna op voorsprong na weifelend verdedigen van USV. Frank Kooiker bracht redding en moest na zijn moedige ingreep worden opgelapt. Toch bleef de tegentreffer in de lucht hangen en die viel dan ook in de 77e minuut. Via de linkerkant werd met een lage voorzet Geert van de Boer in stelling gebracht (1-2). Maar de doeltreffende actie van beide ingevallen USV-routiniers voorkwam op de valreep een nederlaag.

Onderin verandert er niks in de stand. Ook de concurrentie wist niet te winnen. USV staat nog steeds laatste, maar heeft ook nog steeds zicht op lijfsbehoud. Zondag gaat het verder. Dan op bezoek bij Steenwijkerwold. Aanvang 14.00 uur.