Uitwisseling Kronberg 2022

0
2
Uitwisseling Kronberg 2022

NIEUWLEUSEN – In het afgelopen weekend van Hemelvaartsdag heeft een aantal leden (13) van Schützen Verein Kronberg (Duitsland) weer een bezoek gebracht aan de Schietsport Vereniging Nieuwleusen. Dit als onderdeel van de 2 jaarlijkse uitwisseling met deze club.

Deze uitwisseling bestaat sinds 1968. Tijdens deze uitwisselingen is er ook altijd een onderlinge wedstrijd Luchtgeweer, Luchtpistool en dit jaar waren de winnaars: Bij het Luchtpistool Rolf Gilgen, Luchtpistool Opgelegd Clemens Montkau en bij de Luchtgeweerschutters was de winnaar Lenka Folger en bij Luchtgerweer Opgelegd was Annabeth Kragt de sterkste. De zaterdag werd gevuld met een boottocht vanuit Zwolle en langs Hasselt, Genemuiden Zwartsluis naar het Zwarte Meer. Tijdens de bootreis was er een Gelderse koffietafel. ‘s avonds en was er zoals gewoonlijk een gezellige feestavond met een uitgebreide BBQ. Tijdens de feestavond werden er leuke geschenken uitgewisseld en werden de Nieuwleuser schutters uitgenodigd om volgend jaar naar Kronberg te komen. De vereniging bestaat dan 625 jaar en dit wordt groots gevierd. Op de zondagmorgen werden de Duitse gasten weer uitgezwaaid en kon men terugkijken op een zeer geslaagde uitwisseling.