STEENWIJKERWOLD – Alle goede bedoelingen van USV konden op bezoek bij Steenwijkerwold al na 2 minuten in de prullenbak toen Jan Oord na een corner op de goede plek stond (1-0). De sterke en geroutineerde thuisploeg ziet de 2e klasse aan de horizon verschijnen en bleef vol gas geven.

USV kwam had in die openingsfase helemaal niets te vertellen. Overleefde meerdere hachelijke situaties, maar liet daarna toch iets van zich horen. Ian Vlierman mikte net naast en doelman Gerwin Bosscha keerde met de nodige moeite een inzet van Max Schaeffer. Tot zover USV. Tijd voor de Colin Peemen show. De  linkeraanvaller was de USV-verdediging voortdurend veel te snel af. Een schot voorlangs, een redding van keeper Frank Kooiker, maar in de 33e minuut was zijn panklare assist voor Henk Jan Timmerman niet te missen (2-0). Op slag van rust maakte de absolute uitblinker er zelf ook nog 3-0 van. Wedstrijd definitief beslist. Na rust hetzelfde liedje. In de 49e minuut had Peemen de bal voor het intikken na een vlot lopende aanval (4-0). USV was op kansloze missie, kwam niet verder dan wat speldenprikjes en werd bij vlagen op een hoop gespeeld. Terwijl in de slotfase een aantal spelers van de thuisploeg nog een feestelijke publiekswissel kreeg, bleef Colin Peemen scherp, maakte zijn kwartet treffers vol en bepaalde eindstand op 6-0. De ingevallen Jort Kouwen had de schamele eer nog kunnen redden, maar zijn kopbal ging net over.

Een desastreuze middag voor USV. Toch bleek na afloop het doek nog niet gevallen. De hekkensluiter ligt in de 3e klasse aan de beademing en heeft niks meer in eigen hand. Toch kan USV door de andere resultaten en het programma op de laatste speeldag nog steeds rechtstreekse degradatie ontlopen. In elk geval moet er dan maandag (2e Pinksterdag) gewonnen worden van Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.