NIEUWLEUSEN – Als Protos dit. Als Olyphia dat. Alle scenario’s om rechtstreekse degradatie te ontlopen waren bij hekkensluiter USV doorberekend. Maar alles stond of viel met zelf thuis winnen van Dwingeloo. En het zag er lange tijd niet naar uit dat USV aan die cruciale voorwaarde zou voldoen. Het scorebord toonde in de 88e minuut een stand van 2-2. Niet genoeg voor handhaving. En toen was daar invaller Bas Chierandjoe. Hij zorgde met zijn treffer voor grote ontlading op sportpark Hulsterlanden (3-2). Want Protos stond op achterstand. En uiteindelijk bleef dat zo. Zodat USV in de eindstand over deze concurrent heenwipte en zich als herkanser plaatste voor de nacompetitie.

Het zorgenvrije Dwingeloo was bepaald niet van plan USV de zege cadeau te doen. Vooral Melvin Koning en Sander Nijstad zorgden voortdurend voor dreiging. Maar ook USV liet van zich horen. Niels Kappert en Ian Vlierman testten doelman Erwin Hof met venijnige schoten. Een geweldige actie van Thijmen Stegeman leek USV op voorsprong te zetten. De voorzet van het loopwonder werd echter door Frank Kuiper en Niels Kappert in onbedoelde samenwerking naast de paal gewerkt. USV bleef aandringen. Erwin Hof moest gestrekt op een poging van Ian Vlierman, maar in dezelfde minuut was de ervaren doelman alsnog kansloos op een nieuwe inzet van de USV-spits (1-0). Tijd om de standen op de andere velden te analyseren. De telefoons konden al snel weer in de zak. Want even nadat doelman Frank Kooiker de gelijkmaker had verijdeld kreeg Melvin Koning vrije doortocht (1-1). In de rust was USV virtueel gedegradeerd. En in de 53e minuut vervaagde de hoop op een goede afloop verder toen Dwingeloo een goedkope penalty kreeg. Daar wist specialist Sander Nijstad wel raad mee (1-2). Met nog een half uur op de klok zette USV aan voor een alles niets offensief. Thijmen Stegeman, Rick Timmerman en Max Schaeffer kregen kansen. In de 68e minuut kwam USV verdiend langszij. Een indraaiende voorzet van Niek Ekkelenkamp werd door Kairo de Boer in eigen doel gekopt (2-2). Nog steeds niet genoeg voor USV. In de ultieme slotfase bleef USV het proberen. De steeds sterkere Frank Kuiper had tot twee keer toe de kans. Weer niet. Toch zou die bevrijdende treffer er komen. Dankzij Bas Chierandjoe. Met de klok bijna op 90 schoot hij USV de nacompetitie in. Door de late ontsnapping van USV is Protos rechtstreeks gedegradeerd. USV gaat het nu in een thuis- en uitwedstrijd opnemen tegen Schoonebeek, een periodekampioen uit 4D Noord. De winnaar  blijft of wordt 3e klasser. USV begint zondag thuis aan het tweeluik op sportpark Hulsterlanden. Aanvang 14.00 uur. De return is een week later in Schoonebeek. Blijf www.unionsv.nl volgen voor meer nieuws over deze verlenging van het seizoen.