NIEUWLEUSEN – De gasten uit Schoonebeek gingen vol op jacht naar de gelijkmaker toen na een uur de net bij USV ingevallen Max Schaeffer rood kreeg. Toch trok USV de 2-1 voorsprong over de streep.

USV begon uitstekend aan wedstrijd 1 van 2 tegen Schoonebeek, met als inzet een plaats in de 3e klasse. Schoonebeek werd in die beginfase afgetroefd en ontsnapte meerdere keren aan een hele vroege achterstand. Pas in de 3e minuut kwam de periodekampioen uit 4 D Noord over de middenlijn en het was meteen raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Leon Steffens onhoudbaar ingekopt (0-1). Schoonebeek kon de voorsprong niet lang vasthouden. In de 12e minuut smoorde een corner van USV vlak voor het doel van keeper Martin Berens panklaar voor de voeten van Niek Ekkelenkamp (1-1). Daarna waren er kansen over en weer. Schoonebeek was vooral dreigend bij spelhervattingen, toch had Niels Kappert USV op voorsprong kunnen zetten. Maar zijn inzet verdween net naast. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Schoonebeek. Remco Huser schoot voorlangs en bijna in het rustsignaal was Schoonebeek nog een keer dicht bij een voorsprong.

USV kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer. Frank Kuiper stuurde met een steekpass Niels Kappert weg. Ondanks een moeilijke hoek en de uitkomende Berens vond de hardwerkende aanvaller toch een gaatje (2-1). Hele mooie goal in de 47e minuut. Sein voor Schoonebeek vol de aanval te zoeken. In de 54e minuut was ook de goed keepende Frank Kooiker kansloos, maar kreeg hulp van de lat. USV had het lastig. En na de rode kaart voor Max Schaeffer was het helemaal alle hens aan dek. Toch wist USV de voorsprong over de streep te trekken.

Volgende week zondag valt de beslissing in dit tweeluik tijdens de return op sportpark De Gruinte in Nieuw Schoonebeek (14.00 uur). Of zoals trainer Jorden Abel van Schoonebeek opmerkte: er valt helemaal nog niks van te zeggen, eigenlijk is het weinig anders dan een ruststand. Voor deze alles of niets wedstrijd zet USV naast een spelersbus ook een supportersbus in om de ploeg te ondersteunen.