Artistieke talenten gezocht!

0
3
Artistieke talenten gezocht!

NIEUWLEUSEN – Voor de 2e keer organiseert het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen de tentoonstelling “KUNST vanuit het HART 2”, ‘l HArt Brut 2 en zoekt zij daarvoor artistieke talenten!

Deze tentoonstelling is het vervolg op de eerdere ‘L Art Brut tentoonstelling en laat zien wat de ontwikkelingen zijn in de afgelopen jaren in de kunstwerken gemaakt door deelnemers uit de ateliers in de zorg e.d. en van individuele artistieke talenten. Deze tentoonstelling toont werk van diverse aard zoals: schilderijen, tekeningen, collages, beelden en gedichten gemaakt  door artistieke talenten met een beperking.

Het Kulturhus De Spil inventariseert en presenteert voor haar 2e tentoonstelling ‘L HArt Brut artistieke talenten met verstandelijke en/of psychisch beperkingen en N. A. H. uit Nieuwleusen en de Gemeente Dalfsen e.o. Als Gastexposant zullen er tevens werken te zien zijn uit de landelijke collectie van Special Arts in Amersfoort. Dit om ook het landelijke kader aan te geven van de artistieke talenten met een beperking in Nederland. Kulturhus De Spil wil met deze tentoonstelling laten zien wat er zoals speelt op kunstzinnig gebied in “Kunst en Zorg”. Waarbij een zo breed mogelijk publiek kennis kan komen nemen van zeer uiteenlopende kunstvormen en ontwikkelingen van de artistieke talenten in de regio.      

De tentoonstelling wordt begeleid door een catalogus en gedichtenbundel.  Van alle deelnemers zullen individuele en/of collectieve “portretten” gedocumenteerd en vastgelegd worden in een catalogus. De kleur-catalogus en gedichtenbundel is bestemd voor alle deelnemende exposanten, hun relaties c.q. Familie, vrienden en voor het geïnteresseerde publiek. De catalogus en gedichtenbundel worden gepresenteerd door Erica van Lente, Burgemeester van de Gemeente Dalfsen, tijdens de opening van de tentoonstelling begin november 2022.  

Het Kulturhus zoekt daarvoor artistieke talenten voor haar tentoonstelling met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking. Ken je iemand die mooie kunstwerken maakt of maak je zelf kunstwerken en woon je in de Gemeente Dalfsen e.o. meld je dan aan via: [email protected]

De tentoonstelling zal medio oktober 2022 van start gaan en zal te zien zijn tot eind april 2023 in het Kulturhus de Spil in Nieuwleusen. Koningin Julianalaan 10, 7711 KK  Nieuwleusen

Info: [email protected]  Max Timmerman. Curator Kunst en Cultuur van de Spil.