NÜRBURG – Het was een druk weekend voor rijders en crew van START-racing uit Nieuwleusen.

Op het prachtig gelegen circuit in de Duitse Eifel werden twee wedstrijden verreden om het Nederlands kampioenschap, daarnaast werden de blauwe motoren ook gestart voor twee wedestrijden om de BeNeLux Trophy. Voorafgegaan door een aantal kwalificaties en vrije trainingen, hebben de coureurs flink wat kilometers gemaakt op het asfalt van het 3618 meter lange circuit.

Leon startte zaterdag in beide races vanaf een 12e positie. Zijn snelste rondetijd zette hij zaterdag in de IDC-training neer 2.08.710. Valentino mocht in het grote IDC-startveld van maar liefst 40 rijders als 18e vertrekken. Zijn snelste tijd (2.11.376) noteerde hij op de vrijdag. Voor de BeNeLux Trophy had Valentino 20 rijders voor hem staan bij de start.

Zaterdag pakte Stolte een zevende plaats in de IDC-race waar Imbrogiano15e werd.

Een paar uur later mocht Stolte op de hoogste trede van het podium plaats nemen na de wedstrijd om de BeNeLux Trophy, jongeling Imbrogiano werd hier achtste.

Zondag ging het in de IDC-race beter voor Stolte, die na een mooie strijd vijfde werd en zijn rondetijd ook nog even flink verbeterde, 2.04.923. Imbrogiano werd 16e. De tweede race om de BeNeLux trophy leverede Stolte een derde plaats op en Imbrogiano werd met zijn blauwe motor als zevende afgevlagd.

Imbrogiano over zijn races: “De kwalificaties waren slecht en ook mijn start was een paar maal niet zoals gebruikelijk. De IDC-races vaak alleen gereden zonder veel strijd.”

Leon Stolte was blij met zijn podiumplaatsen: “Vooral de eerste BeNeLux race was er één met veel inhaalacties en strijd onderling. De tweede race heb ik niet al te veel risico’s genomen. De IDC-race van zaterdag was redelijk, die van zondag was een erg goeie. Ik kon goed mee met de kopgroep van vijf en zelfs even op de vierde plaats gelegen.”