“Ontmoeting in de Wijk” groot succes

0
2
De verschillende kernen in de gemeente Dalfsen zijn op 10, 12 en 13 april 1945 bevrijd. Afgelopen jaar was dit 75 jaar geleden. Om dit te vieren zouden er in elke kern activiteiten georganiseerd worden. Helaas konden deze het afgelopen jaar niet plaatsvinden vanwege de uitbraak van het coronavirus en de geldende maatregelen. Om die reden zouden de activiteiten verplaatst worden naar 2021 onder de noemer ‘75+1 jaar’. Helaas is het gezien de huidige coronamaatregelen nog steeds niet mogelijk de vieringen en herdenkingen zoals beoogd plaats te laten vinden. Daarom hebben de betrokken organisaties uit de verschillende kernen besloten de eerder uitgestelde viering definitief te annuleren.

DALFSEN – Tijdens het eetcafé Gezellig Saam Eten in het Pluscafé van de Trefkoele+ was er een feestelijk moment.

Voorafgaand aan een gezellige barbecue op 4 juli j.l., heeft directeur Wout Noorman van Saam welzijn de publicatie “Ontmoetingen in de wijk” overhandigd aan wethouder Jan Uitslag.

Deze publicatie, geschreven door Movisie, beschrijft het succesverhaal van een bijzonder eetcafé.

Peter ten Have (medewerker van Saam Welzijn) runt een succesvol eetcafé in Dalfsen en is de drijvende kracht achter de methode om initiatieven van inwoners zelf tot bloei te laten komen.

In samenwerking met Trefkoele+ is zodoende een goed lopende eetcafé ontstaan, gerund door vrijwilligers, bezocht door diverse inwoners uit Dalfsen en omstreken.

Een jaar lang heeft Movisie dit eetcafé in Dalfsen gevolgd en de bezoekers en medewerkers geïntervieuwd.

De publicatie is te lezen op de leestafels van de Trefkoele+ of digitaal via de site van Movisie https://www.movisie.nl/publicatie/ontmoetingen-wijk.

Saam Welzijn zet zich graag in bij het ondersteunen van dit soort maatschappelijke initiatieven. Dus, heeft u een idee en kunt u wel ondersteuning gebruiken, neem dan gerust contact op met Saam Welzijn, tel.: 0529-793013, email: [email protected].