NIEUWLEUSEN – Sportievelingen die tijdens het Oranjefeest in Nieuwleusen met de Oranjeloop willen meedoen, dienen zich online in te schrijven. Op de dag zelf kan er niet worden ingeschreven. Inschrijven voor de Oranjeloop kan via www.ag85.nl en kan tot en met zaterdag 27 augustus. Het inschrijfgeld voor de Unicef Peuter Run en de Unicef Kids Run bedraagt € 2,50 euro. Deelnemen aan de Schagen Infra Jeugd Run kost € 4,00 euro. Het inschrijfgeld voor deze afstanden gaat in zijn geheel naar Unicef. Voor de twee langste afstanden betaald men € 8,-. Van dit inschrijfgeld gaat € 1,- naar Unicef. Het startnummer kan afgehaald worden bij de feesttent. Daarbij zit ook een chip voor de tijdsregistratie. Deze dient met de bijgeleverde tiewrap aan de schoenveters vastgemaakt worden. De chip dient na afloop weer ingeleverd te worden. Elke deelnemer ontvangt een medaille voor de geleverde prestatie!

Afgesloten straten

De start en finish zijn op de Bosmansweg ter hoogte van het evenemententerrein. Het parcours van de 1 en 2 mijl gaat via de Bosmansweg, Prinses Beatrixlaan, parkeerplaats USV, fietspad tussen de sportvelden, Zwaluwlaan, Kievitlaan en weer de Bosmansweg. De 5 en 10 km zullen in respectievelijk 2 en 4 ronden gelopen worden over de Bosmansweg, Prins Bernhardlaan, Kon. Julianalaan, Pr. Beatrixlaan, parkeerplaats USV, voetpad tussen de sportvelden, Zwaluwlaan, Patrijslaan en weer de Bosmansweg.
In verband met de veiligheid van de lopers wordt een ieder verzocht om op maandag 29 augustus na 17.30 uur de auto niet in één van deze straten te parkeren. Tijdens de Oranjeloop kan men dus niet te allen tijde weg, daarom worden omwonenden verzocht de auto buiten het parcours te parkeren. Het parcours zal tijdens de loop geheel afgesloten zijn voor al het verkeer. In overleg met de verkeersregelaars is het eventueel wel mogelijk om hier van af te wijken. Ook is het mogelijk om het parcours over te steken met behulp van de verkeersregelaars. De aanwijzingen van de verkeersregelaars gaan boven verkeerstekens en verkeersregels en dienen dus altijd opgevolgd te worden. De verwachting is dat de Oranjeloop tot uiterlijk 20.30 uur duurt.

Share.
Exit mobile version