S.V. Nieuwleusen grijpt Sparta Enschede bij de keel

0
0
S.V. Nieuwleusen grijpt Sparta Enschede bij de keel

ENSCHEDE – S.V. Nieuwleusen moest het zaterdag 1 oktober in Enschede opnemen tegen titelkandidaat Sparta. Na een enerverende wedstrijd stapten de spelers met een 2-2 gelijkspel het drassige nieuwe kunstgrasveld af, waar de oranjehemden een overwinning hadden verdiend.

Vanaf het begin zocht S.V. Nieuwleusen de aanval, maar uit de eerste beste aanval van Sparta werd er gescoord. Het doelpunt werd echter terecht wegens buitenspel afgekeurd. In het eerste kwartier van de wedstrijd kregen de oranjehemden  een lesje in effectiviteit. Daar waar S.V. Nieuwleusen aanviel en kansen creëerde vielen de doelpunten aan de andere kant. In de 7e minuut leek Reinier Meijerink te scoren maar zijn inzet werd schitterend uit de bovenhoek getikt door keeper Quirijn Kiers. Een minuut later kon de vrijstaande Daan Akkerman, na een snelle aanval over links, binnenkoppen: 1-0. Ook aanval nummer twee van de Spartanen was raak, weer kwam er een voorzet van links die bij de eerste paal werd binnengetikt: 2-0.

S.V. Nieuwleusen bleef druk zetten en ging volop in de aanval. Kansen waren er volop maar de bal wilde er maar niet in, om moedeloos van te worden. Keeper Kiers redde een inzet van Thomas Koobs, een kopbal van Randy Vink werd van de doellijn gehaald, een hakbal van Roy Bollemaar belandde op de paal, een kopbal van Randy ging net voorlangs en een schot van Thomas Koobs belandde via de keeper op de paal. Vlak voor rust was het dan eindelijk raak, na een goede aanval kon Randy Vink de aansluittreffer binnenschuiven: 2-1.

De Spartanen waren waarschijnlijk geschrokken van de aanvalsdrift van de gasten en koesterden in de 2e helft de voorsprong. Ze lieten zich ver zakken op  eigen helft, loerden op de counter en deden ging enkele poging om het spel naar zicht toe te trekken. S.V. Nieuwleusen deed er nog een tandje bij en was op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er in de 73e minuut. Een corner van Thomas Koobs werd snoeihard binnengekopt door Bas Evenboer. De gasten wilden meer en roken de overwinning. Saake Malestein had de wedstrijd kunnen beslissen. In de 80e minuut kopte hij een corner van Thomas Koobs hard over. In blessuretijd kon Saake zijn voet net niet goed tegen de bal aan krijgen. In de laatste minuut kopte Saake de bal uit een corner goed naar de grond maar keeper Kiers bracht wederom redding. Mochten er nog twijfels zijn of S.V. Nieuwleusen het niveau van de 2e klasse aan kan, dan hebben ze die zaterdag weggenomen.

Zaterdag 8 oktober ontvangt S.V. Nieuwleusen PH Almelo. De wedstrijd op ’t Klaverblad begint om 14.30 uur.

Scoreverloop

  • 8e min.  1-0 Daan Akkerman
  • 15e min.  2-0 Danny Reinders
  • 42e min.  2-1 Randy Vink
  • 73e min.  2-2 Bas Evenboer

Opstelling S.V. Nieuwleusen

  • Doel: Tim Hoogenkamp
  • Verdediging: Niels Koets(67e min Kris Tinholt) Roy Bollemaat, Saake Malestein, Leon de Raad
  • Middenveld: Tom Vasse(67 min. Stijn Hoekstra), Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Reinier Meijerink (77e Tom Huizingh)
  • Voorhoede: Randy Vink, Bas Evenboer(88e min. Wouter Tabbers)