NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 26 november kreeg Flash Nieuwleusen, Veracles dames 2 op bezoek. Flash stond op plek 4 en Veracles met één puntje minder op plek 5. Het beloofde en spannende wedstrijd te worden.

Flash begon de wedstrijd met Myrthe Schuurman, Sabine Schuurman, Joanne Kooiker, Marit van der Woude, Mireille Huzen, Judith Boonen en libero Ingrid Baas. De eerste paar punten gingen de teams gelijk op. Halverwege de set liep flash door goed spel een paar punten uit. Veracles wist het verschil weer dicht te maken, door hun tactische spel. Veracles trok dan ook aan het langste eind en wist de set te winnen met 22-25.

De tweede set ging van start, de dames van Flash begonnen in dezelfde opstelling. Door de set heen werd er veel gewisseld. Dorien Wobben en Iris Kooiker kwam erin voor een dubbele wissel. Het regende serve fouten aan de kant van Flash, waardoor Dorien Wobben ook hiervoor nog werd ingezet. Dit resulteerde er in dat Flash halverwege de set al door de wisselmogelijkheden heen was. Flash kwam niet goed in het spel en verloor de set met 20-25.

Het doel was nu duidelijk: Flash wilde er een 5e set uit slepen. Maar dan moest er wel iets gebeuren. Dorien Wobben startte deze set op de diagonaal positie. Er kwam wat meer pit in het spel en door minder individuele fouten kon Flash haar eigen spel spelen. Veracles werd beter onder druk gezet. Lisa Bollemaat kwam in het veld voor Mireille Huzen. In het centrum van Veracles werd veel gescoord. Hier wist Flash goed gebruik van te maken. Ook boven de 20 punten was het nog spannend, maar Flash wist de set te winnen. 25-22.

De vierde set, ook deze moest gewonnen worden, wilde Flash er met de winst vandoor gaan. De vechtlust kwam steeds iets meer naar boven bij de dames uit Nieuwleusen. Het was een spannende set en er werd voor elk punt geknokt. Grip op de wedstrijd kreeg Flash niet. Al liepen de dames iets uit, Veracles haalde de schade altijd weer in. Veracles stond aan het eind van de set op een kleine voorsprong. Een mooie aanval van Dorien Wobben en een goede serve van Sabine Schuurman zorgde ervoor dat we dichterbij kwamen, maar Veracles stond al op setpoint en scoorden ook het laatste punt. 23-25.

Veracles neemt 4 punten mee naar Groningen, waardoor ze plek 4 veroveren. De dames van Flash staan na deze speelronde op de 5e plaats. Volgende week zijn de dames van Flash vrij. Op 10 december zullen ze afreizen naar Grijpskerk, de wedstrijd start om 19:00 uur.