PORTIMÃO – Op een zonovergoten sportpark van Escola de Futebal Força Portimonense in Portimão (Portugal) speelde het 1e elftal van Nieuwleusen een nuttige en goede oefenwedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg. Beide ploegen hielden elkaar 3 keer 25 minuten in evenwicht, wat uiteindelijk een 0-0 eindstand opleverde. De wedstrijd op vrijdagmiddag 13 januari was onderdeel van een zeer geslaagd trainingskamp van de 1e en 2e selectie van de Nieuwleusenaren.

Terwijl op vrijdagochtend de meegereisde bestuurs- en commissieleden met enkele sponsoren genoten van een prachtige wandeling langs de kustlijn van Albufeira, bereidden de spelers en staf in en rond het hotel zich voor op de wedstrijd.

Na een busrit van zo’n 40 minuten werd er tegen drie uur afgetrapt op het sportpark in Portimão.

S.V. Nieuwleusen liet meteen vanaf het beginsignaal zien geen ontzag te hebben voor deze 1e klasser uit Voorburg en zette meteen veel druk naar voren.

Voor de verdediging van de ploeg uit Nieuwleusen was het zaak attent te blijven. Forum Sport beschikte met name op het middenveld en in de aanval over een aantal zeer vaardige spelers. Echt uitgespeelde kansen leverde dit echter nauwelijks op.

Ook Nieuwleusen liet zien over een goed voetballend elftal te beschikken. Met iets meer nauwkeurigheid in de eindpass had er wellicht wat meer ingezeten vanmiddag.

Alle spelers kregen deze middag speeltijd van trainer Elzinga, die startte met het aanvalsduo Bas Evenboer en Randy Vink. Stijn Hoekstra was de vervanger van de geblesseerde aanvoerder Reinier Meijerink.

Saake Malestein en Roy Bollemaat heersten tegen de ploeg uit Voorburg alsof het een reguliere competitiewedstrijd betrof en gaven nauwelijks iets weg. Forum Spits Du Chatinier, ondersteund door handige vleugelaanvallers, deed zijn best een gaatje te vinden in de defensie van Nieuwleusen. De oranjehemden gaven echter geen krimp en wisten een sterk keepende Tim Hoogenkamp achter zich. De voor Bas Evenboer ingevallen Jille Brinksma was nog het dichtst bij een treffer, maar kwam net te kort om echt gevaarlijk te worden.

Jeroen Elzinga keek na afloop tevreden terug op deze wedstrijd die uiteindelijk geen winnaar opleverde.

Volgende week hervat S.V. Nieuwleusen de competitie om 15.00uur met een uitwedstrijd tegen Oranje Nassau uit Almelo. Voor de supporters is er gratis busvervoer geregeld. Deze dubbeldekker vertrekt om 13.00u vanaf sportpark ‘t Klaverblad. Vol is vol.

Opstelling

Doel: Tim Hoogenkamp

Verdediging: Sander Lefers, Roy Bollemaat, Sake Malestein, Leon de Raad (50e minuut Roy in ‘t Veld)

Middenveld: Tom Vasse, Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Stijn Hoekstra (37e minuut Tom Huizingh) Aanval: Bas Evenboer (50e minuut Jille Brinksma) Randy Vink