SNEEK – Met 3 volle auto’s mochten we zaterdag 28 jan richting het hoge noorden! Niet richting Bolsward, maar richting Sneek. Hun eigen thuis speel hal was namelijk niet beschikbaar.

We kregen versterking van Jasmijn Popken want onze eigen spelverdeler Myrthe Schuurman was afwezig. Met volle moed begonnen we aan de eerste set. Met Iris Kooiker, Sabine van de Berg, Joanne Kooiker,  Dorien Wobben, Lisa Bollemaat, Marit van der Woude en Ingrid Baas in de basis. Aan het begin van de wedstijd gingen we gelijk op maar al snel veranderde dit. Het waren vooral lange rally’s die steeds in ons nadeel uitvielen. We scoorden zelf niet genoeg punten en verloren de eerste set met 19-25.

De tweede set leek veel op de eerste set. We hadden onze vloeren veger Ingrid Baas wel in het veld staan die heel veel ballen mooi wist te verdedigen maar het werd helaas niet snel genoeg afgemaakt. De tegenstanders waren sterk in het variëren van de aanval en trokken weer aan het langste eind. We verloren de set met 20-25.

Inmiddels hadden alle aanvallers gespeeld en werd er heel wat gewisseld om de dames van vc Bolsward uit hun spel te krijgen. De derde set leek dit wat beter te lukken. Nadat we de service pass beter onder controle kregen, werd het spannend aan het einde van de set! Het was hard werken en door knokken. We wonnen de set met 27-25.

De vierde set liepen we weer achter de feiten aan. De dames van vc Bolsward DS1 waren beter dan ons en wonnen de laatste set met 25-20. Helaas hebben we niet wat punten kunnen inlopen en blijven we in de competitie op plek 5.

Hoogtepunt van de wedstrijd was een ludieke actie van Manon van Blanken. Nog nooit in de afgelopen 9 jaar heeft ze zo’n mooie duik gemaakt! Helaas was haar sprintje niet genoeg, maar lachen was het wel. Deze duik zal ons nog lang heugen!

Volgende week staat ons weer een zware pot te wachten. We spelen dan thuis om 17:00 uur tegen Lycurgus DS1. Zij staan op plek 2 in de competitie.