Prins Sten regeert samen met Jeugdprinses Maud over Hakkersdonk

0
3
Prins Sten regeert samen met Jeugdprinses Maud over Hakkersdonk

HOONHORST – Op zondagmiddag 5 februari 2023 maakten de Hoonhakkers uit Hakkersdonk tijdens het prinsenspektakel hun nieuwe jeugdprinses 2023 bekend. Vorig jaar tijdens de jubileum feestavond van de Hoonhakkers werd Prins Sten gepresenteerd als Prins van de Hoonhakkers. Na een jaar met weinig carnavals festiviteiten, blijft Prins Sten ook in 2023 regeren over Hakkersdonk.

Tijdens het Prinsenspektakel namen we afscheid van Jeugdprins Herman Mars en zijn adjudant Camiel Peek. Na een kort maar hevig carnavals jaar was het tijd voor hen om het stokje over te dragen en afscheid te nemen. Later op de middag werd de nieuwe Jeugdprinses Maud Rienties bekend gemaakt. Samen met haar adjudanten Sem Jansen en Alicia de Ruiter gaat ze er een groot feest van maken tijdens carnaval 2023.

Maud is de dochter van Bas Rienties en Helen van der Vegte. Maud zit in groep 8 van de St. Cyriacus school in Hoonhorst. Ze houdt van muziek, voetballen en hiphop dansen. Deze spontane vrolijke dame, mocht als baby al de sfeer van carnaval proeven samen met haar moeder (Prinses Helen de 1e) stond ze al op het podium en treedt ze nu in de voetsporen van haar moeder.

“De Hoonhakkers mogen dan wel diep gezonken zijn, maar met prinses Maud aan het roer is het altijd dikke gein“

Zoals vermeldt heeft prins Sten nog een jaartje bijgetekend, dus Sten Klein Herenbrink mag zich ook dit jaar Prins der Hoonhakkers noemen. Sten is een geboren Hoonhakker afkomstig uit het Sterrenbos. Dat carnaval in zijn bloed zit zou u kunnen weten doordat zijn opa (Prins Herman de 1e) de eerste Prins van de Hoonhakkers was. Ook zijn vader heeft deze mooie titel mogen dragen. Net als zijn opa mag hij zich ook twee jaar Prins van de Hoonhakkers noemen, wat toch wel vrij uniek is.

Hij woont nu nog in het prachtige Sterrenbos, maar zal later dit jaar gaan verhuizen naar het Sprokkeldorp om daar samen met zijn vriendin te gaan wonen. Gelukkig zal hij nog heel vaak in Hoonhorst te vinden zijn. Zijn grote passie is voetballen, van af zijn jeugd doet hij dit al bij de plaatselijke Voetbal Vereniging Hoonhorst. Hij is uitgegroeid tot aanvoerder van het eerste elftal. Over de prestaties zullen we het maar niet hebben, maar gezellig is het zeker en dat is uiteindelijk waar het om draait op amateur niveau. Verder is Sten binnen de carnavals vereniging al jaren lid van de raad van elf. Ook zet hij zich graag in voor de voetbalvereniging in verschillende commissies zoals de senioren commissie en de activiteiten commissie.

Prins Sten de 1e kijkt er naar uit om samen met alle Hoonhakkers ‘het diepe in te duiken’ en er eindelijk weer een fantastisch carnavalsfeest van te maken. Na het officiële gedeelte zette DJ Eric Witteveen de muziek een tandje harder en bleef het samen met alle Hoonhakkers, Piepenplassers, Sökkestoppers en Sprokkelaars nog lang onrustig in de geheel vernieuwde residentie “Thuis bij Kappers”.