S.V. Nieuwleusen laat Vroomshoopse Boys in slotfase ontsnappen

0
5
S.V. Nieuwleusen laat Vroomshoopse Boys in slotfase ontsnappen

VROOMSHOOP – Zaterdag 4 februari moesten de mannen van S.V. Nieuwleusen op bezoek bij  Vroomshoopse Boys. Op Sportcomplex de Bosrand eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel waarmee de thuisclub het meest tevreden kan zijn.

S.V. Nieuwleusen schoot sterk uit de startblokken. Al na een paar minuten was het Leon de Raad, die sterk over links, prima breed legde op Thomas Koobs die net over schoot. Vrijwel direct daarna zette Saake Malestein, Randy Vink alleen voor de keeper maar de keeper stond goed opgesteld. S.V. Nieuwleusen bleef daarna iets sterker maar dit resulteerde alleen in wat kleine kansjes. In de 11e minuut als S.V. Nieuwleusen op voorsprong kwam. Randy trok vanaf links goed naar binnen en verraste de keeper in de korte hoek: 0-1.

Vroomshoop stelde er weinig tegenover, af en toe een snelle uitbraak maar S.V.  Nieuwleusen bleef achterin attent. Pas na een halfuur kwam de thuisploeg gevaarlijk in het strafschopgebied van de oranjehemden, maar het schot ging hoog voorlangs.

Net op het moment dat S.V. Nieuwleusen het wat moeilijker begon te krijgen, was het Nemo Hekkert die op rechts goed doorzette en via een  verdediger binnenschoot. Vlak daarna werd uit een corner bijna de 0-3 binnengekopt maar deze belandde op de paal. Vroomshoop kwam erg goed weg en wist in de 42e minuut uit een vrije trap zelfs de aansluitingstreffer te scoren uit. De bal belandde achter de verdediging en werd binnengeschoten door Jos Hutten.

In de tweede helft was het duidelijk dat de Vroomshoopse Boys de achterstand om wilde buigen en ging de strijd aan. Het voetbal werd er aan beide kanten niet beter op en de mouwen werden opgestroopt. S.V. Nieuwleusen kreeg het moeilijk, helemaal toen Leon de Raad en Tom Vasse uitvielen met blessures. Hun vervangers Roy in ’t Veld en Sander Bollemaat lieten zien waardige vervangers te zijn.

Vroomshoop werd sterker en sterker en S.V. Nieuwleusen moest alle zeilen bijzetten. Tim Hoogenkamp moest een aantal keren tot het uiterste gaan om de gelijkmaker te voorkomen. S.V. Nieuwleusen kwam er af en toe nog wel uit maar had het lastig tegen de jagende thuisploeg. De enige grote kans voor S.V. Nieuwleusen werd afgefloten voor buitenspel. Thoma Koobs faalde oog in oog met keeper Sickman niet, maar het feest ging niet door.

De thuisclub maakte nog steeds aanspraak op de gelijkmaker en waren de hele wedstrijd al gevaarlijk uit standaard situaties. In de 86e minuut kopte Juliën Derks een corner strak binnen: 2-2, wat tevens de eindstand was. Net als in Nieuwleusen hielden de ploegen elkaar, met deze stand, in evenwicht.

Zaterdag 11 februari om 14.30 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis tegen Sparta Enschede.

Scoreverloop

  • 12e min. : 0-1 Randy Vink
  • 35e min. : 0-2 Nemo Hekkert
  • 42e min. : 1-2 Jos Hutten
  • 86e min.:  2-2 Julien Derks

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp
Verdediging: Nemo Hekkert, Saake Malestein, Roy Bollemaat, Leon de Raad (52e Roy in ’t Veld)
Middenveld: Ruben Brinkman, Thomas Koobs, Stijn Hoekstra, Tom Vasse (59e Sander Bollemaat)
Aanval: Bas Evenboer (75e Jille Brinksma), Randy Vink