Sieme Leuninge en Greetje Leuninge benoemd Erelid van Volco

0
9
Sieme Leuninge en Greetje Leuninge benoemd Erelid van Volco

OMMEN – Zaterdag 25 maart zijn Sieme Leuninge en Greetje Leuninge benoemd tot erelid van Volco. Beiden waren nogal overrompeld door deze waardering, maar niets is minder terecht dan dit.

Beide hebben een lange staat van dienst bij de groep scheidrechters van Volco en Sieme fluit tot op heden ook nationaal zijn wedstrijden. Ze hebben beide ook deel uitgemaakt van het bestuur en Greetje was een periode voorzitter van Volco. Sieme was jaren lid van de Technische Commissie en Greetje de drijvende kracht achter het onvolprezen clubblad en de commissie rond 50 jaar Volco.  Greetje zat ook jaren lang bij de organisatie van het schoolvolleybaltoernooi voor de basisscholen. Sieme haalde zijn horecadiploma’s om het VolcoHome mogelijk te maken en draait kantinediensten. Zomaar een greep uit het takenpakket van de twee nieuwbakken ereleden.

Is het compleet? Nee lang niet! Want Sieme en of Greetje zijn er altijd. Een moeilijke smoes om ze voor deze mijlpaal naar de sporthal te lokken was dan ook niet nodig. Steken als eerste de vinger op als er iets moet gebeuren en doen meestal zelf het licht wel uit. En als het een keer niet kan? Dan kan het ook echt niet.

Greetje en Sieme: “Met liefde voor de club hebben we 40 jaar lang verschillende vrijwilligersfuncties vervuld binnen de vereniging. Daar hebben we zelf altijd veel voldoening uit gehaald en doen dat nog steeds. Actief ballen binnen de lijnen gaat jammer genoeg niet meer – want stramme spieren, stijve lijven – maar het licht uitdoen lukt nog heel goed! Volco zit in ons hart”

Volco, dat dit jaar haar 60 jarig jubileum hoopt te vieren telt nu 14 ereleden.