DALFSEN – Van december 2022 tot en met februari 2023 konden inwoners zichzelf óf anderen aanmelden voor de mantelzorgwaardering. Dit is een bedankje, in de vorm van cadeaubonnen, voor iedereen die mantelzorg geeft. Er zijn ruim 800 aanmeldingen binnengekomen. De gemeente Dalfsen is dankbaar voor inwoners die in actie komen als mantelzorger en is dan ook blij met dit resultaat.

    Cadeaubonnen lokale ondernemers

    De aangemelde mantelzorgers konden in de periode van 29 mei tot en met 9 juni 2023 hun beloning ophalen bij de infopunten van de gemeente. Ze zijn beloond met cadeaubonnen. De totale waarde hiervan was ruim 80.000 euro. De cadeaubonnen zijn te besteden bij verschillende ondernemers in Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld. 

    Belang waardering mantelzorgers 

    Wethouder Jan Uitslag nam een kijkje bij het infopunt in Nieuwleusen en ging in gesprek met inwoners die de mantelzorgwaardering ophaalden. Wethouder Uitslag: “Mantelzorg is alle onbetaalde hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit zijn of haar directe omgeving. Mantelzorg is vaak een zware taak door de combinatie van werk en zorg. De verhalen die ik ook nu weer hoorde, maken elke keer weer indruk; de werkdruk en de verantwoordelijkheid zijn stevig en worden gevoeld. Daarom is deze blijk van waardering én ondersteuning voor de mantelzorgers zo op z’n plaats.”

    Mantelzorgwaardering

    Mantelzorgers zetten zich actief in voor hun naaste(n) en dus ook voor de samenleving. Om dit te belonen deelt de gemeente jaarlijks een mantelzorgwaardering uit aan mantelzorgers. De gemeenteraad heeft besloten dat de waardering voor het vele werk dat is verzet, wordt uitgedrukt in de vorm van ondernemersbonnen. Hierbinnen wordt onderscheid gemaakt tussen jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en mantelzorgers van 18 jaar of ouder. Ook voor jonge mantelzorgers laat de gemeente de waardering blijken. Jonge mantelzorgers tot 13 jaar konden zich aanmelden bij SAAM Welzijn voor een leuke activiteit na de zomervakantie. 

    Bent u mantelzorger of kent u mantelzorgers met vragen of behoefte aan ondersteuning? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulenten van SAAM Welzijn via [email protected].

    Share.