DALFSEN – Gezocht: een nieuwe kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen! Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij in het schooljaar 2023-2024 de opvolger van kinderburgemeester Benthe Dijkman. Deze speciale functie heb je tot het einde van dat schooljaar. Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 of 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen mogen meedoen.

    Kinderburgemeester Benthe Dijkman draagt het stokje straks over aan de volgende kinderburgemeester: “Afgelopen jaar ben ik kinderburgemeester geweest. Dit ben ik nog tot de zomervakantie. Vanaf nu kan je je opgeven om dit te worden voor volgend jaar! Ik hoop dat heel veel andere kinderen enthousiast worden om dit te doen! Je leert er super veel van en het is leuk om mee te gaan met bijvoorbeeld de burgemeester naar activiteiten.”

    Burgemeester Erica van Lente vult aan: “Benthe heeft afgelopen jaar verschillende dingen gedaan. Van de ceremoniële activiteiten tot aan het uitvoeren van haar eigen ideeën, zoals het groene schoolplein-rondje. Afgelopen jaar was het de eerste keer dat de kinderburgemeester een volledig schooljaar kon draaien, zonder coronamaatregelen. Benthe heeft dit heel goed gedaan. Ook merken we dat het kinderburgemeesterschap steeds meer gaat leven in de gemeente. Kinderen weten er van en we krijgen steeds vaker rechtstreeks vragen van kinderen over iets wat ze opvalt. Op die manier proberen we kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij de gemeente, horen wat er bij kinderen leeft en ze nadrukkelijk een stem te geven”.

    Wat ga je doen en moet je kunnen als kinderburgemeester?

    Als kinderburgemeester deel je ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester of met wethouders. Die kun je zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan ook bij jou terecht. En als kinderburgemeester bedenk je ook zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en heb je enkele keren per jaar overleg met de burgemeester.

    Je kunt kinderburgemeester zijn op verschillende manieren. Het is wel altijd belangrijk dat je nieuwsgierig bent, dat je het niet erg vindt om in de belangstelling te staan, en dat je het leuk vindt om kennis te maken met andere kinderen in de gemeente Dalfsen om te luisteren naar hun ideeën. De kinderburgemeester is het hele schooljaar 2023-2024 actief.

    Hoe meld je je aan?

    Zit jij volgend jaar in groep 7 of 8, woon je in de gemeente Dalfsen en wil jij graag kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur uiterlijk zondag 9 juli via WeTransfer een filmpje op van maximaal 1,5 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Zet in dit berichtje je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer van je ouders en stuur het naar: [email protected]. We willen graag een telefoonnummer van je ouders ontvangen, zodat we eventueel contact op kunnen nemen met je ouders om toestemming te vragen.

    Meer informatie

    Aanmelden kan tot en met 9 juli 2023. De jury kiest uit alle aanmeldingen een aantal kandidaten die zich presenteren op dinsdagmiddag 18 juli in het gemeentehuis. In september 2023 wordt de kinderburgemeester officieel benoemd en ga je aan de slag. Alle informatie lees je op www.dalfsen.nl/kinderburgemeester.

    Share.