Maand: december 2021

Patiënten van Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht gaan hun handen uit de mouwen steken om Balkbrug netjes te houden. Ze helpen de gemeente Hardenberg met allerlei werkzaamheden. Ze gaan bijvoorbeeld verkeersborden rechtzetten en schoonmaken, speeltoestellen schoonmaken en bomen onderhouden. Dit is een gezamenlijk initiatief van Veldzicht en de gemeente Hardenberg.

Best tevreden, dat zijn de cliënten uit de gemeente Ommen over de uitvoering van de Wet maatschappelijk ondersteuning en de Jeugdzorg door het team Samen Doen. De uitkomst: er is weinig mis met de toegang, de kwaliteit en de effectiviteit.

Vanaf 1 januari 2022 werkt de gemeente Ommen samen met GBLT. Vanaf 2022 legt GBLT gemeentebelastingen op in de gemeente. Daarnaast stelt GBLT WOZ-waardes vast. Inwoners en bedrijven krijgen hierover deze week een brief. GBLT verstuurt al langer de aanslagen voor waterschapsbelastingen in Ommen.

De Kerstman bezoekt morgenmiddag rond 13.25 u de Spil Kulturhus en het Agnieten College. Graag wil de Kerstman daar iedereen bedanken die betrokken is geweest, of nog steeds is, bij de Kerstpakkettenactie. Mede dankzij een tip van de Angels Army ( een lichtproject in de omgeving Nieuwleusen/Dalfsen van alle 1e klassen van het Agnieten College ) hoorde de Kerstman van deze bijzondere actie.

Op woensdag 15 december 2021 werd de samenwerking tussen Bibliotheek Dalfsen en basisschool De Polhaar in Dalfsen officieel vastgelegd. Antoinette Holleman (schooldirecteur) en  Jackeline Mekkes (directeur van de bibliotheek) ondertekenden de overeenkomst tot samenwerking die zal leiden tot een ‘Bibliotheek op School’ bij De Polhaar.

In een zeer spannende wedstrijd thuis tegen Be Quick’28 MO15-1 hebben de meisjes van S.V. Nieuwleusen MO15-1 het kampioenschap binnengehaald. Het was een echte kampioenswedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. S.V. Nieuwleusen had aan een gelijkspel genoeg terwijl Be Quick’28 moest winnen om kampioen te worden. Het was een gelijk opgaande waarin beide ploegen kansen kregen. Vlak voor het eindsignaal kreeg Be Quick nog een grote kans, maar het bleef bij 0-0. De opluchting en blijdschap was groot toen het eindsignaal klonk, waarna het kampioenschap groots gevierd werd.