Maand: april 2022

Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie is de ‘Dalfser triatlon’. oftewel de Datrion. terug van weggeweest. Het evenement voor de sportievelingen die willen deelnemen aan zowel de Wandel3daagse, de Fiets3daagse en de Zwem4daagse. Deelnemers kunnen kiezen om één, twee of drie dagen aan iedere activiteit deel te nemen.

De Klussendienst van Saam Welzijn helpt sinds 2008 mensen die niet in staat zijn om zelf eenvoudige klusjes in en rondom huis te doen. Jan Dijkman is een van de vrijwilligers die regelmatig een klusaanvrager helpt: “Vooral de technische klusjes maken het voor mij leuk.”

Zaterdag 23 april 2022 gaat bij Volco de geschiedenis in als de dag dat bij meisjes C1 en Meisjes A1 vrijwel gelijktijdig de vlag in top kon. Veel mooier kon het niet gaan voor de tribunes gevuld met veel familie, supporters en een delegatie van het bestuur.

Op woensdagmiddag 11 mei a.s. wordt de eerste maandelijkse fietstocht in Nieuwleusen weer georganiseerd in het nieuwe seizoen. De deskundige en ervaren vrijwilligers, die de tochten uitzetten en begeleiden hebben een mooie tocht uitgezet richting Staphorst.

Saam Welzijn organiseert in de Olmen regelmatig maandelijkse Bingo-bijeenkomsten in de Olmen te Nieuwleusen. De 2e woensdag en iedere laatste vrijdag van de maand kunnen liefhebbers tussen 14.00 – 16.30 uur deelnemen aan de Bingomiddagen.

Saam Welzijn organiseert zondag 8 mei om 13.00 uur een Open Tafel bij zaal Kappers in Hoonhorst. Senioren en mensen die doorgaans alleen aan tafel zitten zijn van harte welkom om deel te nemen aan de warme maaltijd die dan geserveerd wordt.

Met de eerste schop in de grond werd op maandag 25 april het startsein gegeven voor de aanleg van glasvezel in Nieuwleusen Zuid. Aannemer BAM Telecom werkt de komende weken in opdracht van Delta Fiber Netwerk aan de aanleg van het glasvezel. Hierdoor krijgen 650 huishoudens in Nieuwleusen Zuid de kans een nieuw abonnement af te sluiten voor een verbinding op het glasvezelnetwerk.

Heb je in de laatste levensfase extra zorg en aandacht nodig? Zo ja, welke zorg is er dan voor jou beschikbaar? Een beladen onderwerp waar op 16 mei in de bibliotheek van Dalfsen verder over gesproken wordt.  Na een korte film vertellen medewerkers vanuit thuiszorg, geestelijke verzorging en het hospice en de bibliotheek over hun visie op de laatste levensfase en wat voor zorg er mogelijk is. Dit is een activiteit van het Netwerk Palliatieve Zorg, regio IJssel-Vecht & Noordoost-Overijssel.

Tijdens de jaarlijkse lintjesregen is Gert van Tol benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij werd ’s ochtends samen met zijn vrouw door hun kinderen thuis opgehaald voor een verrassing. In het gemeentehuis werd het erelid van Loopgroep AG ’85 het lintje opgespeld door burgemeester Jan ten Kate.