Maand: juni 2022

Saam Welzijn organiseert samen met lokale ondernemers in de gemeente Dalfsen op meerdere plekken Open Tafels. Deze bieden de mogelijkheid aan senioren en alleen gaanden om op zondag buiten de deur te gaan eten. 

Op woensdagmiddag 13 juli a.s. wordt de eerstvolgende maandelijkse fietstocht in Nieuwleusen weer georganiseerd. De deskundige en ervaren vrijwilligers, die de tochten uitzetten en begeleiden hebben een mooie tocht uitgezet.

Maandagmiddag 27 juni ontving burgemeester Vroomen veertien bezorgde boeren in de raadzaal van het gemeentehuis in Ommen. Onderwerp van het verrassingsbezoek: de stikstofaanpak van de Rijksoverheid en de onzekerheid die ermee gemoed is voor de boeren.

Op zondag 10 juli is er opnieuw een Welkomstdienst en opnieuw in de Ontmoetingskerk in Nieuwleusen. Thema: Geef het Licht door! Wanneer jij Jezus kent en weet van Zijn grote liefde voor de mensen, hoe kan jij dat dan uitstralen naar de mensen in je omgeving. Het is zelfs een opdracht van Hem.

Afgelopen week hield USV de voorjaarsledenvergadering. Voorzitter Michiel Smudde kon melden dat  sportpark Hulsterlanden volledig overschakelt naar LED-verlichting. Het is de uitkomst van overleg tussen de gemeente en de clubs uit Dalfsen.

Zaterdag 25 juni heeft volleybalvereniging Flash haar seizoen afgesloten met het traditionele recreatieve buitenvolleybaltoernooi, het Plus Luuk Tijs toernooi. Een volleybaltoernooi voor de bevolking van Nieuwleusen. Teams konden worden samengesteld uit buurtbewoners, vrienden, familie, bedrijven en verenigingen.

Een week na de landelijke Veteranendag op 25 juni, staan in Ommen de Vechtdal Veteranen centraal. Ommen wil op zaterdag 2 juli haar dank en waardering uitspreken aan hen die zich voor onze vrijheid en de vrijheid van anderen hebben ingezet. Afgelopen week is bij het gemeentehuis al een ‘Witte anjerperkje’ aangelegd.

De gemeente Dalfsen heeft voor een periode van 13 november 2021 tot 1 maart 2022 voor de vierde keer het Corona Noodfonds opengesteld. Dit Noodfonds biedt ondersteuning aan maatschappelijke instellingen in de gemeente Dalfsen die door het coronavirus financiële hinder hebben ondervonden.