2½ jarig bestaan ANWB AutoMaatje Staphorst is gevierd

0
3
2½ jarig bestaan ANWB AutoMaatje Staphorst is gevierd
Foto: Arianne Lagerburg

STAPHORST – Op donderdag 7 juli 2022 jl. werd er een feestje gevierd ter ere van het tweeëneenhalf jarig bestaan van ANWB Automaatje in Staphorst met chauffeurs en deelnemers bij het Dienstencentrum.

Met een mooie groep van zo’n 40 gasten is dit gevierd met een feestelijk gebakje bij de koffie of thee en aansluitend een smakelijke lunch. Eindelijk een moment waarbij chauffeurs, deelnemers en rittenplanners elkaar nu echt konden ontmoeten, kennis maken en bijpraten.

Wethouder Alwin Mussche en Wout Noorman waren ook aanwezig. Alwin kent zelf ook mensen die aan het vervoersproject deelnemen.

Tijdens de bijeenkomst is een korte promotievideo getoond waarin vrijwillige chauffeur Rob te zien is die wekelijks op pad is met deelnemer Stefan.

Ook wapperden in de kernen van Staphorst en Rouveen die week de banners van ANWB Automaatje op de rotonde of kruising. Binnenkort zal de banner ook in de kern van IJhorst komen te hangen.

Om alle vrijwillige chauffeurs een keer extra te bedanken, is er een waardebon voor autowasprogramma 1 van Total Krale gegeven, grotendeels gesponsord door Krale zelf.

Na 2, 5 jaar zijn er 2058 ritten vanaf het begin tot 8 juli, zijn er 99 deelnemers, waarvan er 84 actief zijn, 17 chauffeurs, 1 niet actief op dit moment.

Twee-en-een-half jaar geleden is het project ANWB AutoMaatje Staphorst van start gegaan. Sindsdien vervoeren enthousiaste vrijwilligers hun minder mobiele dorpsgenoten. Vanwege de coronamaatregelen heeft AutoMaatje een tijdje stil gelegen en worden er momenteel alleen noodzakelijke ritten gereden. Toch is Stichting Welzijn Staphorst (SWS) tevreden over het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst.

In het eerste jaar van ANWB AutoMaatje Staphorst stonden er 15 vrijwilligers klaar om de 45 aangemelde buurtgenoten te vervoeren. Dit heeft geleid tot bijna 450 ritten in 2020.

Op woensdag 8 januari 2020 heeft wethouder Alwin Mussche de eerste deelnemer vervoert naar het Dienstencentrum in Staphorst om daar samen met de ANWB en met Marlies Vedder, coördinator van ANWB AutoMaatje Staphorst, het startsein  te geven van dit project. Na de opening wisten inwoners van de gemeente Staphorst het telefoonnummer van AutoMaatje al snel te vinden. ‘Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft het project al snel na de start een tijdje stil gelegen. Gelukkig mochten noodzakelijke ritten na een aantal maanden weer gereden worden. Hopelijk mogen de deelnemers snel weer vervoerd worden naar een bezoekje aan familie of vrienden, want tot nu toe worden er nog steeds alleen noodzakelijke ritten gereden.’ aldus Marlies Vedder.

Voor noodzakelijke ritten, bijv. voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis, kan een rit aangevraagd worden. Dit kan door contact op te nemen met de rittenplanners van AutoMaatje via 06-51800855 tussen 9 en 12 uur.

Op het moment van schrijven, is de vacature voor rittenplanner vervuld voor de vrijdag en is de zomerbezetting voor het plannen van ritten ook nagenoeg rond. Op de site van SWS is te lezen hoe de bereikbaarheid in de zomer is. Lees hier nog meer informatie.