Maand: december 2022

De vuurwerkverkopers in de gemeente Dalfsen organiseren samen met de gemeente Dalfsen een vuurwerkactie. Op 2 januari mogen alle inwoners van de gemeente Dalfsen het afgeschoten vuurwerk weer inleveren bij één van de winkels in Lemelerveld en Dalfsen en in Nieuwleusen op de parkeerplaats van USV. Het doel van de actie is dat het nieuwe jaar begint met een schone straat.

De afgelopen week waren de lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 bij enkele wedstrijden actief. De Adventure Run op Ameland beleefde met gladheid en een behoorlijk koude bries een winterse editie. Karlo Knipmeijer liep de 10 kilometer in een tijd van 38.33 minuten, waarmee hij 11e overall en tweede bij de Mannen 40+ werd. Michel Wierbos liep 41.59 minuten. Karin Nijlant liep bij de halve marathonde afstand van 21,1 kilometer in een tijd van 2.11.45 en verbeterde haar persoonlijk record met 4.22 minuut.

Woningstichting Vechtdal Wonen, gemeente Ommen en huurdersorganisatie Vechtdal bundelen hun krachten voor betaalbaar, beschikbaar, kwalitatief en duurzaam wonen in Ommen. Hiervoor tekenden zij op 14 december 2022 de prestatieafspraken voor 2023. Hierin staat wat ze gaan doen om de woonambities voor de huurwoningmarkt te halen. De afspraken gaan over meer dan alleen het bouwen van woningen, het gaat ook over duurzaamheid, doelgroepen (senioren, statushouders, jongeren), leefbaarheid en doorstroming.

Saam Welzijn en de gemeente Dalfsen organiseren samen diverse ouderavonden voor ouders van kinderen en jongeren van 10 t/m 24 jaar. Thema’s die besproken worden, gaan over het aantrekkelijk geld kunnen verdienen door jeugd in een ongure wereld, hoe het Puberbrein werkt en hoe je het gesprek aan kan gaan over alcohol- en drugsgebruik. Hoe herkent u signalen, hoe gaat u het gesprek aan en hoe ervaren andere ouders dit? De ouderavonden zijn verdeeld over verschillende data en locaties.

Op zondag 8 januari 2023 vindt vanaf het gezellige Bezoekerscentrum Ommen de traditionele jaarlijkse Nieuwjaarswandeling Ommen plaats. Geniet van een prachtige winterwandeling van 8 of 3 kilometer. Ben Wösten, één van onze vrijwilligers, heeft weer een prachtige route samengesteld. Deelnemers kunnen starten tussen 10.00 uur en 14.00 uur. Geniet na afloop van een heerlijke kop erwtensoep of warme chocolademelk met ovenvers breekbrood van Bakkerij van der Most.  

De gemeente Dalfsen viert haar Nieuwjaarsreceptie in 2023 op 10 januari bij Zaal Reimink in Lemelerveld. Daarmee sluit ze aan bij de Nieuwjaarsreceptie van de ondernemersvereniging Lemelerveld (OVL). “Iedereen is van 19.15 tot 21.00 uur van harte welkom! Niet alleen inwoners en ondernemers uit Lemelerveld, maar juist ook inwoners en ondernemers uit andere kernen” aldus burgemeester Erica van Lente.

Nederland heeft op dit moment te maken met een energiecrisis en oplopende inflatie. Steeds meer inwoners en ondernemers raken daardoor in de (financiële) problemen. De gemeente wil graag helpen waar ze kan of verwijzen naar hulp van anderen. Daarom heeft ze de website www.dalfsen.nl/hulp opgezet.

Het nieuwe team Publiekszaken Ommen-Twenterand staat in de startblokken. Het team is aangesteld, ingewerkt en er helemaal klaar voor. Per 1 januari 2023 gaat de nieuwe samenwerking van start tussen de gemeente Twenterand en de gemeente Ommen op het gebied van de publieksdiensten.