Maand: mei 2023

Het frisse, nieuwe FRIS magazine is uit. Wethouder Werner ten Kate overhandigt het eerste exemplaar aan Jarno Keizer bij camping Si-Es-An in Balkbrug. In het magazine staan verhalen van streekproducenten, smakelijke recepten, een winactie, evenementen en tips voor uitjes. Promotiestichting Gramsbergen deelt in het magazine het programma van het bostheater en een nieuw evenement: een avondmarkt met streekproducten.

Tien basisscholen uit de gemeente Hardenberg en gemeente Twenterand doen van 5 juni tot en met 29 juni mee met de E-waste Race. Het project begint officieel met een aftrap door wethouder Werner ten Kate op CNS Balkbrug. De tien scholen gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. Zo leveren ze een bijdrage aan de circulaire economie!

Saam Welzijn organiseert samen met lokale ondernemers in de gemeente Dalfsen op meerdere plekken Open Tafels. Deze bieden de mogelijkheid aan senioren en alleen gaanden om op zondag buiten de deur te gaan eten.  

Saam Welzijn organiseert in de Olmen maandelijks een Bingo-bijeenkomst in de Olmen te Nieuwleusen. De 2e woensdag van de maand kunnen liefhebbers tussen 14.00 – 16.30 uur deelnemen aan de Bingomiddagen. 

De familie BoVoBo (BOrgers-VOgelzang-BOmmel) werd zondag de grote winnaar van het USV familietoernooi. In de spannende finale tegen de familie Roozendal werd niet gescoord, waarna een penaltyserie voor de beslissing moest zorgen.

Het college van burgemeester en wethouders stelt aan de gemeenteraad voor om drie zoekgebieden voor windenergie vast te stellen. Dit zijn gebieden waar het technisch gezien mogelijk is om windenergie op te wekken. Het voorstel voor het aanwijzen van zoekgebieden windenergie wordt besproken in de raadscommissie op 7 juni. De behandeling en besluitvorming vindt plaats in de gemeenteraad op 22 juni.

Iedereen die woont of werkt in Nieuwleusen, kon tussen 24 april en 10 mei een vragenlijst invullen over de Burgemeester Backxlaan en het verkeer in de kern. Ruim 525 deelnemers gaven hier gehoor aan. Zij maakten daardoor allen kans op een verrassingspakket. Die ging vrijdag jl. naar mevrouw Broer uit Nieuwleusen. Zij ontving dit pakket uit handen van wethouder Jan Uitslag.

De derde race om de IDC Supercup 600 is voor Thijs Westenbrink weer prima verlopen. De net 16 jaar geworden Dalfsenaar, die voor Start-racing Nieuwleusen rijdt, verbeterde zijn rondetijd op het TT-circuit van Assen naar 1.47.187 en in de race werd hij als 13e afgevlagd.