Sportwethouder Uitslag maakt graag een ‘ommetje’ met inwoners

0
102
Sportwethouder Uitslag maakt graag een ‘ommetje’ met inwoners

DALFSEN – Vanwege de langdurige gevolgen van het coronavirus is het voor veel mensen een uitdaging geworden om wekelijks voldoende te bewegen. Juist nu bewegen zo belangrijk is voor een vitale gezondheid, daagt sportwethouder Uitslag inwoners in Dalfsen uit om samen een ‘ommetje’ te wandelen. Dat kan door de gratis app ‘ommetje’, te downloaden in Google Play of de Appstore. De app is een initiatief van de Hersenstichting om inwoners te stimuleren om te wandelen.

Wethouder Jan Uitslag is zelf heel blij met de app: “Wandelen is voor veel mensen laagdrempelig om te doen. De ‘ommetje-app’ is een prachtige stimulans om te gaan wandelen, al dan niet met elkaar op 1,5 meter afstand. Het geeft mij net dat zetje om de schoenen wél aan te trekken en erop uit te gaan. Mede vanwege mijn eigen ervaring wil ik inwoners ook stimuleren om samen met mij mee te wandelen. Het is simpel en effectief.”

De Ommetje App

Hersenonderzoeker Erik Scherder heeft, in samenwerking met de Hersenstichting, de app ontwikkeld. De app werkt stimulerend, want hoe meer meters afgelegd worden, hoe hoger in de ranglijst. Daarnaast kunnen medailles gehaald worden. En is het mogelijk om de fitste van het team te worden. Onder de deelnemers delen de buurtsportcoaches ook enkele leuke prijzen uit.

Nadat de app gedownload is, kan een inwoner zichtzelf toevoegen in een nieuwe groep. Dit kan bij ”team beheer” om vervolgens te klikken op ”team toetreden”. Door met de wethouder te wandelen kan men ‘Dalfsen wandelt’ invoeren met de code BGRMT.

Praktische informatie

Met de app kunnen punten verzameld worden. Daar zijn wel een paar regels bij:

  • Een ommetje moet minimaal 20 minuten duren. Dan pas worden punten gegeven. 
  • Bij 2 ommetjes op een dag worden extra punten uitgedeeld.
  • Bij de start van een ommetje drukt men op ”Start” en bij terugkeer op “Stop”. Mocht dit vergeten worden, dan stopt de app automatisch na 2 uur. 
  • Uiteraard is het belangrijk dat iedereen tijdens het wandelen de huidige maatregelen naleeft.
  • Er kunnen maximaal 500 gebruikers aan de groep Dalfsen Wandelt meedoen.

Kerngezond Dalfsen

Het initiatief is onderdeel van Kerngezond Dalfsen. Met dit initiatief wil de gemeente Dalfsen, samen met lokale organisaties, bijdragen aan een toekomst waarin iedere inwoner in de gemeente Dalfsen de mogelijkheid heeft een gezonde leefstijl na te streven. Meer informatie over deelname, wandeltips en leuke wandelroutes in de omgeving Dalfsen staat op www.dalfsenbeweegt.nl.