Corona Noodfonds ondersteunt maatschappelijke instellingen

0
118
Corona Noodfonds ondersteunt maatschappelijke instellingen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft vorig jaar een Corona Noodfonds in het leven geroepen om maatschappelijke instellingen in de gemeente Dalfsen financieel te ondersteunen. Binnenkort ontvangen de aanvragers de toegekende compensatie op hun rekening. In het Corona Noodfonds is nog geld beschikbaar, daarom kunnen instellingen tot 1 juli 2021 nog aanspraak maken op financiële ondersteuning. De exacte datum van openstelling wordt binnenkort bekend gemaakt.

Wethouder Ruud van Leeuwen: “Maatschappelijke instellingen in de gemeente Dalfsen konden aanspraak maken op gelden uit het noodfonds van 1 miljoen. Het is een zware tijd voor maatschappelijke instellingen en sommigen verkeren echt in financieel zwaar weer. Met dit noodfonds proberen we deze organisaties te ondersteunen in hun voortbestaan. Voor instellingen zelf is dit ongekend belangrijk, maar ook voor de leefbaarheid van onze kernen”.

De gemeente heeft 28 aanvragen ontvangen en daarvan ontvangen 25 instellingen een positieve beschikking. Het totale bedrag dat wordt uitgekeerd is 327.094 euro. Wethouder Ruud van Leeuwen verduidelijkt dat er dus nog geld over is: “Het college heeft op grond hiervan besloten om het noodfonds voor een derde tranche open te zetten tot 1 juli aanstaande. De corona crisis is nog niet voorbij en de gevolgen zijn nog dagelijks voelbaar”.

Aanvraag indienen

Wilt u een aanvraag indienen, houd dan de website www.dalfsen.nl/coronanoodfonds in de gaten. Hier zijn binnenkort de kaders en het aanvraagformulier te vinden.