Lokale omroep klaar voor een upgrade

0
91
VechtdalLeeft

VECHTDAL – RTV Vechtdal, voorheen Stichting lokale omroep Dalfsen, Ommen en Nieuwleusen,  is toe aan een upgrade. Op dinsdag 6 april as. wordt de nieuwe huisstijl gelanceerd, ontworpen door een lokaal grafisch bureau. RTV Vechtdal wil een professionaliseringsslag maken en wil dit bereiken door het bouwen van een nieuwe website, een nieuw systeem voor de tv-zender en het aanbieden van cursussen op diverse vakgebieden voor de vrijwilligers.

RTV Vechtdal bestaat nu nog uit drie takken: de twee radiozenders Vechtdal FM en Vechtdal NL en de tv-zender Vechtdal TV (voorheen VechtdalLeeft). In samenwerking met het Agnieten College is RTV Vechtdal een vierde tak aan het opzetten, namelijk een jongerenzender, een zender gemaakt voor en door jongeren. 

Moderne technologie

Komende maanden wordt de nieuwe website gelanceerd en een nieuw systeem voor de televisie, het zogenoemde narrowcasting. Met deze vooruitgang maakt de omroep een professionaliseringsslag en wordt het voorzien van moderne technologie.

Opleiden van vrijwilligers

Ook in de vrijwilligers wordt ge├»nvesteerd. Hen worden opleidingen/cursussen aangeboden ter ontwikkeling van hun vak (interviewen/cameratraining). Ook hierin wil RTV Vechtdal een professionaliseringsslag gaan maken. 

RTV Vechtdal

RTV Vechtdal is de lokale omroep van de gemeente Dalfsen en Ommen en bestaat in totaal uit meer dan 150 vrijwilligers. RTV Vechtdal is altijd op zoek naar mensen die zich in willen zetten in de lokale journalistiek, op gebied van audio, video en redactie. Kijk voor meer informatie op: www.rtvvechtdal.nl.