Grasexpert Bertus Meijer uit Dalfsen is genomineerd voor prestigieuze titel Fieldmanager of the Year 2021

0
121
Grasexpert Bertus Meijer uit Dalfsen is genomineerd voor prestigieuze titel Fieldmanager of the Year 2021

DALFSEN – Bertus Meijer, wijkuitvoerder Buitengebied en Sportvelden van de gemeente Dalfsen, is een van de vier kandidaten die kans maakt op de prestigieuze titel ‘Fieldmanager of the Year 2021’. Dit is een titel voor grasexperts bij sportveldonderhoud. De Fieldmanager of the Year-award wordt jaarlijks georganiseerd om het werk van fieldmanagers onder de aandacht te brengen.

De gemeente Dalfsen is in Nederland een van de trendsetters als het gaat om chemievrij beheer van sportvelden. Zo is Dalfsen al jaren door bekroond met het certificaat niveau Goud voor Duurzaam Terreinbeheer. De manier van werken en de ambities van Dalfsen op het gebied van duurzaamheid hebben ertoe geleid dat Bertus Meijer genomineerd is als een van de vier kandidaten voor de titel ‘Fieldmanager of the Year 2021’. 

Oog voor je omgeving

De gemeente Dalfsen heeft vier sportaccommodaties in beheer, waarvan in totaal 19 velden en verschillende oefenhoeken per accommodatie. Daarbij probeert Bertus Meijer al jaren samen met anderen een goed sportveld te realiseren: met mensen van de buitendienst, aannemers, bestuursleden en andere mensen van de sportclubs en de sporters zelf. “Als fieldmanager ben ik de verbindende schakel die ervoor zorgt dat ieder de ruimte krijgt om zijn of haar ding of bijdrage te leveren aan een goed sportveld. Daarbij vind ik het belangrijk dat je aangehaakt blijft bij je omgeving en oog hebt voor wat er om je heen gebeurt. Een goed sportveld is belangrijk, maar het is veel belangrijker dat mensen kunnen blijven sporten. Dit kan inhouden dat je kwaliteit en kwantiteit op elkaar moet laten aansluiten”, vertelt Bertus Meijer. Een van de nieuwe ontwikkelingen die zijn doorgevoerd binnen zijn werk, is dat in de gemeente Dalfsen sportvelden op een duurzame manier onderhouden worden. “Dit houdt in dat we al jaren geen chemie meer gebruiken. De volgende stap die we zetten is het circulair onderhouden: geen materiaal meer afvoeren maar juist hergebruiken”.

Titel ‘Fieldmanager of the Year 2021’

In totaal zijn vier mensen genomineerd voor de titel: Eddie van der Stappen (Weener XL, gemeente ‘s-Hertogenbosch), Nico van Eerden (Gildebor, regio Twente) en Bart Mies (J. van Esch BV uit Cromvoirt). De vier genomineerden worden binnenkort geïnterviewd door de jury. Daarna volgt, als de coronamaatregelen het toelaten, nog een locatiebezoek. Uiteindelijk kiest de jury één winnaar, die digitaal bekend gemaakt wordt.

De Fieldmanager of the Year-award, mede mogelijk gemaakt door DLF, Toro en Expo-Line, is een initiatief van vakblad Fieldmanager. De award wordt dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Vakblad Fieldmanager is het belangrijkste Nederlandse vakblad voor sportveldonderhoud. Fieldmanager is een uitgave van NWST NeWSTories uit Nijmegen, uitgeverij van vakbladen voor de groene sector.