Bekendheid beweegaanbod vergroot met Sportgids Dalfsen

0
95
Gemeente Dalfsen

DALFSEN – De digitale Sportgids Dalfsen: overzichtelijk al het aanbod aan sport- en beweegactiviteiten op één plek. Dit is een initiatief van Bart Lip van ASC Gym & Dance en Loes Mulder van Natuurlijk Heidepark. Zij hebben het plan ‘Bekendheid beweegaanbod vergroten’ ingediend als initiatief binnen het Lokaal Akkoord ‘Kerngezond Dalfsen’, met de Sportgids Dalfsen als resultaat. De gids is nu in te zien via www.sportgids.nl/dalfsen.

Het doel van de Sportgids is om voor iedereen inzichtelijk te maken wat de sport- en beweegmogelijkheden zijn. In deze digitale gids zijn sportaccommodaties, beweegvoorzieningen en sportaanbieders zichtbaar. Ook sportvelden, sporthallen, zwembaden, fitnesscentra, pleintjes, skatebanen en speeltuinen zijn hierop te vinden. Per accommodatie is zichtbaar welke tak van sport er wordt aangeboden en welke aanbieders gebruik maken van de accommodatie. Via Sportgids vinden inwoners nu informatie over sport- en beweegmogelijkheden in de buurt. Ga naar www.sportgids.nl/dalfsen en ontdek welke sportaanbieders er zijn en op welke locaties er gesport kan worden in de gemeente Dalfsen.

Van plan naar digitale kaart

Nadat het initiatief van Bart Lip en Loes Mulder via het Lokaal Akkoord Kerngezond Dalfsen was goedgekeurd, is er samen met buurtsportcoach Marco Hollak van start gegaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn om de bekendheid van het aanbod in de gemeente te vergroten. Al snel is er gekozen om een digitale kaart te realiseren, waarbij de samenwerking is aangegaan met het Dalfser bedrijf Sportscan. Zij bieden de mogelijkheid om een sociale kaart, genaamd Sportgids, van sport en bewegen van de gemeente te realiseren.

Zichtbaar op Sportgids Dalfsen

Om Sportgids Dalfsen actueel te houden, willen de initiatiefnemers en partners samenwerken met alle inwoners. Ontbreken er sportaanbieders, -accommodaties of andere beweeg- en speelplekken of zijn er aanpassingen nodig? Neem dan contact op met buurtsportcoach Marco Hollak via [email protected].

Meer informatie over sporten, bewegen en activiteiten is te vinden op www.dalfsenbeweegt.nl.