Enthousiaste VoorleesExpress Coördinator gezocht

0
100
Enthousiaste VoorleesExpress Coördinator gezocht

DALFSEN – De Bibliotheek is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor de functie van coördinator bij de VoorleesExpress in de gemeente Dalfsen. De VoorleesExpress, dat is: twintig weken lang komt een vrijwilliger voorlezen bij een gezin thuis. Dat brengt leesplezier voor kinderen en ook ouders, en stimuleert taalontwikkeling. Een coördinator ondersteunt vijf voorlezers en gezinnen en vormt de schakel tussen de voorlezer en de lokale projectleider.

Ben jij die coördinator? Communicatief vaardig, coachend en flexibel ingesteld? Dan zoeken wij jou! Klik hier voor meer informatie of stuur een mailtje naar [email protected]

VoorleesExpress coördinator

Functieomschrijving

De VoorleesExpress wil voor kinderen met een taalachterstand het verschil maken om later goed te kunnen participeren in de maatschappij. De coördinator is de schakel tussen de voorlezers, de gezinnen en de projectleiding. Hij/zij begeleidt de voorlezers en de voorleesgezinnen gedurende het gehele traject. Hij/zij is verantwoordelijk voor een goede uitvoering van de VoorleesExpress in de gemeente Dalfsen.

Werkzaamheden

De coördinator begeleidt (maximaal vijf) voorlezers en gezinnen gedurende één seizoen. Andere taken zijn het begeleiden van voorlezersbijeenkomsten, het afleggen van gezinsbezoeken, het bijhouden van de Webapp VoorleesExpress en regelmatig communiceren met de projectleiding.

Inzet

Een voorleesseizoen duurt 20 weken. De tijdsinvestering is 50 uur, inclusief overlegmomenten met de projectleider en met de voorlezers.

Contacten

De coördinator heeft op regelmatige basis contact met de voorlezers, de voorleesgezinnen en de projectleiding van de VoorleesExpress Dalfsen.

Profiel

  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Beschikt over digitale basisvaardigheden
  • Minimaal 18 jaar oud
  • Afgestudeerd op minstens hbo-niveau
  • Woont in gemeente waar het project plaatsvindt
  • Communicatief makkelijk met verschillende doelgroepen (voorlezers en gezinnen)
  • Goed (telefonisch en via mail) bereikbaar
  • Coachend
  • Flexibel
  • Doorzetter, niet snel uit het veld geslagen