Kulturhus de Spil organiseert op donderdagavond 16 september een klassiek zomeravondconcert – Jeugdorkest De Vuurvogel

0
100
Kulturhus de Spil organiseert op donderdagavond 16 september een klassiek zomeravondconcert - Jeugdorkest De Vuurvogel

NIEUWLEUSEN – Tijdens de WAK week (Week van de Amateur Kunst), organiseert Kulturhus de Spil een klassiek zomeravond orkest. Hiervoor heeft zij jeugdorkest De Vuurvogel uit Zwolle uitgenodigd.

Het orkest bestaat uit 90 muzikanten. Het gezelschap zal donderdagavond 16 september plaats nemen in het buitentheater, gelegen nét voor Kulturhus de Spil. Zij spelen deze avond onder de bezielende leiding van dirigent Albert Dam, tevens bekend als dirigent van de Meander Big Band formatie uit Zwolle. ’’Eindelijk komt onze wens uit, om ook buiten Kulturhus de Spil te programmeren’’, aldus Stefan Keijzer, manager van Kulturhus de Spil.

Kulturhus de Spil geeft voor deze avond 300 kaartjes uit. De entreetickets kosten €3,75 per stuk en kunnen online besteld worden via de website en of APP van Kulturhus de Spil. Bezoekers kunnen op basis van hun entreeticket, bij binnenkomst een kopje koffie, thee, of glaasje frisdrank meenemen naar de zitgelegenheid.

Het orkest speelt van 19:30 – 20:45 (zonder pauze). Gasten worden verzocht om tussen 19:00- 19:15 het terrein te betreden. Het concert zal georganiseerd worden volgens de dan geldende coronamaatregelen.