Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

0
84
Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

DALFSEN – Doe mee met de gebakjesactie en ga in de week van 30 september t/m 8 oktober op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. Deze actie wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Ontmoeting: Een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan.

Niet voor iedereen is het namelijk vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring. Met de gebakjesactie tijdens de Week van de Ontmoeting stimuleren Saam Welzijn Dalfsen, WijZ Welzijn Ommen, Evenmens Ommen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen mooie en waardevolle contacten tussen mensen. Waarschijnlijk kent u ook wel iemand in uw omgeving die een bezoekje fijn zou vinden. Mensen die niet zo vaak bezoek krijgen en die weinig gezelligheid om zich heen ervaren. Veel mensen namen of nemen in de coronatijd bijvoorbeeld liever niet onnodig risico’s. Ze bleven vooral thuis en ontmoet(t)en weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Maar ook buiten corona tijd ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Persoonlijk contact is belangrijk. Echte aandacht, een luisterend oor of samen een kopje koffie drinken kan net dat verschil maken voor die ander. Met elkaar moeten we voorkomen dat kwetsbare mensen vereenzamen.

Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. U haalt deze gebakjes gratis op bij Bakkerij Timmer (Nieuwleusen), Bakkerij Borger (Nieuwleusen zuid), Bakkerij van der Most (Dalfsen en Lemelerveld). Reserveer voor 1 oktober twee gratis gebakjes via: www.gebakjesactie.nl of telefonisch: 0529 79 3013. (max 2 gebakjes per vrijwilliger / bezoeker)

Evenmens Ommen, SaamWelzijn Dalfsen, WijZ Welzijn Ommen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen doen mee, u ook?

Wilt u wel meedoen, maar heeft u niemand om te bezoeken? Of vindt u het leuk dat er iemand bij u op bezoek komt? Meld u dan ook aan bij één van de deelnemende organisaties. Dan gaan zij voor u op zoek naar een leuke koppeling.