Coronatoegangsbewijs in Ommense horeca

0
64
Coronatoegangsbewijs in Ommense horeca

OMMEN – Gemeente Ommen en Koninklijke Horeca Nederland (KHN)- afdeling Ommen roepen samen de inwoners van de gemeente op om zich te houden aan de regels van het coronatoegangsbewijs.

Met ingang van 25 september moet er in de horeca gecontroleerd worden op het
coronatoegangsbewijs. Dit leidde bij de horeca in Ommen tot frustratie. De horeca heeft vorige week aangegeven dat de maat vol is en dat zij het toegangsbewijs niet zouden gaan controleren.“We wilden een statement maken, de horeca wordt hard getroffen door de maatregelen van het kabinet. Naast het maken van het statement vinden we als horeca natuurlijk de gezondheid van onze gasten belangrijk. We willen voor hen een veilige omgeving, daarom gaan we vanaf 25 september controleren op het coronatoegangsbewijs” aldus Bert Zandman voorzitter KHN afdeling Ommen.

Burgemeester Vroomen heeft het afgelopen jaar meermaals contact gehad met de Ommerse horecaondernemers. Hij heeft begrip voor de situatie: “Ik snap dat het coronatoegangsbewijs leid tot emoties en dat het een lastige periode voor de horeca is. We hebben goede gesprekken gehad met de horeca over de controle van het coronatoegangsbewijs. En we hebben afgesproken om in vertrouwen met elkaar samen te werken.”

Het naleven van de regels is in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de bezoekers zelf. Deze werkwijze gaat uit van vertrouwen en doet recht aan de inspanningen die inwoners, de ondernemers en instellingen doen om de maatregelen na te leven. In regionaal verband is afgesproken hoe eventuele handhaving van de maatregelen plaats vindt.