Gratis Corona-zelftest voor inwoners met een laag inkomen

0
77
Gratis Corona-zelftest voor inwoners met een laag inkomen

DALFSEN – Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, adviseert de Rijksoverheid inwoners in bepaalde situaties gebruik te maken van een zelftest. Bijvoorbeeld voordat zij naar het werk of op bezoek gaan. Zelftesten zijn te koop bij de apotheek, drogist of supermarkt. De gemeente Dalfsen stelt gratis zelftesten ter beschikking aan inwoners met een laag inkomen.

“In aanvulling op de financiële compensatie bij hogere energielasten hebben we besloten om coronazelftests beschikbaar te stellen voor huishoudens met een laag inkomen. Voor deze gezinnen kan het aanschaffen van zelftesten financieel een forse opgave zijn”, aldus wethouder Uitslag. Hij vervolgt: “In deze dure decembermaand is elke besparing welkom, zo horen we van diverse kanten. Ook vanuit de gemeenteraad kwam dit signaal bij ons binnen. De PVDA fractie heeft hier bijvoorbeeld vragen over gesteld“.

Bezorging via kerken of afhalen bij gemeentehuis of infopunten

Corona-zelftesten worden aan huis afgeleverd door vrijwilligers van de kerken in onze gemeente. Dit combineren ze met de jaarlijkse decemberacties. Op deze manier worden de zelftesten bij 230 adressen thuisbezorgd. Inwoners uit de gemeente Dalfsen met een laag inkomen die niet via de kerken een zelftest ontvangen, kunnen deze afhalen tijdens openingstijden bij het gemeentehuis in Dalfsen en bij de Infopunten in Nieuwleusen en Lemelerveld.

De openingstijden zijn als volgt.

 • Gemeentehuis Dalfsen
  • maandag van 08.30 tot 19.00 uur
  • dinsdag t/m vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur
 • Infopunt in De Spil Nieuwleusen
  • maandag van 14.00 tot 16.00 uur
  • dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en 14.00 tot 16.00 uur.
 • Infopunt in De Mozaïek Lemelerveld
  • maandag van 10.00 tot 12.00 uur
  • dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
  • woensdag van 13.30 tot 15.00 uur
  • donderdag van 13.30 tot 15.00 uur.

Houdt www.bibliotheekdalfsen.nl/infopunt in de gaten voor de openingstijden van de Infopunten rondom de feestdagen.

Gebruik zelftest

Een zelftest is een coronatest die inwoners zelf (thuis) kunnen gebruiken. Wanneer inwoners (nog) geen klachten hebben, maar veilig naar school of werk willen gaan, is het aan te raden om eerst een corona-zelftest te doen.

Last van corona-gerelateerde klachten? Gebruik dan een zelftest of maak een testafspraak bij de GGD. Dit kan via 0800 – 12 02 (7 dagen per week 08.00 – 20.00 uur) of op www.coronatest.nl. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Kijk voor meer informatie over het gebruik van zelftesten op www.rijksoverheid.nl/corona.