Geschiedenis van Dalfsen nu ook via QR-tegels te volgen

0
42
Geschiedenis van Dalfsen nu ook via QR-tegels te volgen

DALFSEN – Als kers op de taart van het project DNA van Dalfsen zijn QR-tegels bij historisch markante locaties en gebouwen geplaatst. Wethouder Uitslag onthulde deze mooie en informatieve tegels op 16 februari bij de Fabriek in Dalfsen. Met de komst van QR-codes is de historie van de gemeente Dalfsen meteen op de mobiele telefoon te zien! De 60 tegels zijn geplaatst op plekken waar een interessant onderdeel uit de geschiedenis van Dalfsen is geweest of nog steeds te zien is.

Wethouder Uitslag: “De tegels zijn een prachtige aanvulling op hetgeen al gerealiseerd is voor het project DNA van Dalfsen, om zo de geschiedenis van Dalfsen weer zichtbaar te maken in de huidige leefomgeving. Zo kunnen alle inwoners en bezoekers er naar behoefte en op hun moment getuige van zijn.”

DNA van Dalfsen

De Historische Kring Dalfsen en de Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger dragen samen de historie uit en vergroten de beleving van de historische achtergronden in onze omgeving. Samen met de gemeente is in de afgelopen jaren daarom het project DNA van Dalfsen uitgevoerd. Dankzij dit project zijn in alle kernen in de gemeente Dalfsen historische objecten uitgelicht die worden gepresenteerd via de website www.dnavandalfsen.nl en nu dus ook via de QR-tegels. De website en de QR-tegels worden beheerd door beide Historische Verenigingen.

QR-tegels

De tegels hebben een fraaie, heldere en herkenbare lay-out gekregen zodat ze goed herkenbaar zijn in de bestrating of de bermen waar ze zijn aangebracht. Door met behulp van de mobiele telefoon de QR-tegels te scannen is alle informatie over dat object te zien of krijgt men extra informatie over die specifieke plaats(en).

Fiets- en wandelroutes

De QR-tegels liggen langs de uitgezette fiets- en wandelroutes die op www.dnavandalfsen.nl/ga-op-ontdekking staan. Via deze routes is men er zeker van dat bezoekers alle interessante objecten te zien krijgen.