Gratis wandelevenement voor mensen met een chronische aandoening

0
21
Gratis wandelevenement voor mensen met een chronische aandoening

VECHTDAL – In april gaat de Vitaal Vechtdal Challenge weer van start. De Vitaal Vechtdal Challenge is een gratis wandelevenement, speciaal voor mensen met een chronische aandoening. Onder leiding van een wandelcoach en zorgprofessional wordt er 20 weken gewandeld in de omgeving. De startlocaties zijn in Dalfsen, Avereest (Dedemsvaart en Balkbrug), Ommen en Hardenberg.

“We organiseren de Vitaal Vechtdal Challenge dit jaar voor de 4e keer”, zegt Harriët Ballast van Vitaal Vechtdal. “Bewegen is goed voor iedereen en zeker voor mensen met een chronische aandoening. Er wordt rekening gehouden met ieders niveau, zodat iedereen het positieve effect van bewegen op de gezondheid kan ervaren. In het begin ligt het wandeltempo laag en wordt er een korte afstand gelopen. Het doel is om na de challenge een afstand te kunnen wandelen van 3, 5 of 10 kilometer. Tijdens het wandelen is er, naast bewegen, ook aandacht voor andere leefstijlonderwerpen zoals het belang van gezonde voeding. De voorgaande edities waren een groot succes en we hopen dit jaar ook weer op veel enthousiaste deelnemers”.

De challenge richt zich speciaal op mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatzieken en kanker. Ook ex-coronapatiënten worden uitgenodigd om mee te doen. In Hardenberg en Ommen wordt er gewandeld op de donderdagavond. De eerste training start op donderdag 21 april om 19.00 uur. In Dalfsen en Avereest wordt er gewandeld op de dinsdagavond. Hier start de eerste training op dinsdag 26 april om 19.00 uur.

Voor meer informatie en aanmelden zie de website www.vitaalvechtdal.nl/challenge.