DalfsenKiest! Gebruik de stemhulp om tot een keuze te komen

0
30
DalfsenKiest! Gebruik de stemhulp om tot een keuze te komen

DALFSEN – Op 14, 15 en 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Inwoners van 18 jaar en ouder uit de gemeente Dalfsen mogen die dagen hun stem uitbrengen. Er zijn 6 partijen die meedoen: Gemeentebelangen, CDA, ChristenUnie, PvdA, VVD en D66. In aanloop naar deze verkiezingen wil de gemeente haar inwoners graag ondersteunen bij het maken van een keuze. Hiervoor biedt de gemeente de stemhulp van MijnStem aan waarmee inzicht wordt gegeven in de verschillende standpunten van de deelnemende partijen. De stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezingen is vanaf 25 februari 2022 online beschikbaar via www.dalfsenkiest.nl.

Burgemeester Erica van Lente: ”Ik hoop dat iedereen gaat stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er doen zes partijen mee. Met deze stemhulp willen we al onze inwoners die mogen stemmen helpen om tot een keuze te komen voor een van de partijen. Een stemhulp kan inwoners ondersteunen die nog ‘zweven’ en nog helemaal niet weten naar welke partij hun stem gaat. Maar ook inwoners die nog twijfelen tussen partijen of inwoners die standpunten van partijen op bepaalde onderwerpen met elkaar willen vergelijken kunnen terecht bij de stemhulp van MijnStem”.

In één oogopslag

Invullen van de stemhulp kost ongeveer 10 minuten. In 26 stellingen komen actuele thema’s aan de orde waarover de zes partijen van standpunt verschillen, zoals wonen & bouwen en duurzaamheid & milieu. Bij elke stelling is de onderbouwing van de partijen te zien, zoals door hen zelf aangeleverd. Na het invullen is in één oogopslag te zien welke partij het dichtst bij de opvattingen staat van degene die de stemhulp heeft ingevuld.

De stemhulp en alle andere informatie over de verkiezingen staat op www.dalfsenkiest.nl.