Oma’s soep blijkt goed recept

0
46
De afgelopen week waren de lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 bij enkele wedstrijden actief.

NIEUWLEUSEN – Afgelopen donderdag 24 maart ging het project ‘oma’s soep’ van start in de kookstudio van Kulturhus De Spil Nieuwleusen. Met ruim tien deelnemers een gezellig samenkomen van een gemêleerd gezelschap uit Nieuwleusen en omstreken.

Tijdens de eerste editie werd er vooral eerst kennis gemaakt. Deelnemers leerden elkaar onder het genot van een kop koffie beter kennen en nadien werd er gestart met het snijden van de groenten. Tussen de bedrijven door deden deelnemers een spelletje met elkaar en was er een quiz georganiseerd.

‘’Een mooi initiatief’’, wat betreft Gerda van Heiningen, die als vrijwilliger de groep begeleidt, in het maken van heerlijke soepen. Gerda geeft tevens aan dat het project haar aanspreekt, omdat er gewerkt wordt met restgroenten en vlees. Gerda, roept inwoners uit Nieuwleusen dan ook vooral op, om groenten die de prullenbak in dreigen te gaan, iedere woensdag langs te brengen bij de horeca in Kulturhus De Spil. Op deze manier weten de deelnemers een dag later, wat voor soep ze kunnen  maken met de aangeboden groenten.

Stefan Keijzer, manager van het Kulturhus geeft aan dat er iedere donderdagmiddag een open inloop bestaat. ‘’We starten om 13:00 uur en we eindigen rond 15:00 uur’’. ‘’Natuurlijk proeven we nadien ook even samen’’, aldus Keijzer.