Ook S.V.N. ’69 kansloos bij S.V. Nieuwleusen

0
21
Ook S.V.N. ’69 kansloos bij S.V. Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Zaterdag 9 april moesten de mannen van S.V. Nieuwleusen op het koude sportpark t’ klaverblad aantreden tegen S.V.N. ’69 uit Nijeveen. Mooi wapenfeit was, dat de voorganger van onze trainer Jeroen Elzinga, David Leeuw nu de scepter zwaait bij de ploeg uit Nijeveen.

S.V. Nieuwleusen heeft op het ogenblik een complete fitte selectie wat elke zaterdag zijn vruchten afwerpt. Ook S.V.N. ’69 werd zonder ook maar één doelpoging van de heren uit Nijeveen naar huis gestuurd. David Leeuw had populair gezegd ‘de bus geparkeerd’ voor S.V.N. ’69 goalie Jeroen Bouwknegt. Met een soort van 1-6-3-1 opstelling probeerde S.V.N. ’69 de nederlaag zo beperkt mogelijk te houden. Het duurde ook even voor S.V. Nieuwleusen om hier mee om te gaan en om deze muur te slechten. Het was in de 28e minuut aanvoerder Reinier Meijerink die vanaf links een perfecte voorzet gaf die spits Randy Vink knap met het hoofd afrondde. Drie minuten later waren deze twee spelers ook verantwoordelijk voor de 2-0 ruststand. Reinier vond nu Randy via de grond en ook deze kans werd keurig door Randy tegen de touwen gewerkt.

Wie dacht dat S.V. Nieuwleusen het rustig aan zou doen in de tweede helft kwam bedrogen uit. De spelvreugde bleef ervan af spatten en daar deed de gemiste penalty van uitblinker Reinier Meijerink niets aan af. Zijn elf meter na een overtreding op Leon de Raad werd netjes gestopt door Jeroen Bouwknegt. Even later was Jeroen echter wel kansloos toen uit de kluts Reinier de frustratie van zijn gemiste strafschop de bal in het doel ramt en de 3-0 binnenschiet. Als even later ook Randy Vink zijn 17e competitiedoelpunt liet aantekenen was het pleit helemaal beslecht voor S.V.N. ‘69. Voor trainer Jeroen Elzinga was dat een mooi moment om met vier frisse wissels de fitte selectie zoveel mogelijk in takt te houden. Ook met deze nieuwe spelers bleef men vol op de aanval gaan, maar meer als een gemiste kans van Thomas Koobs leverde het niet meer op. Al met al wederom een mooi resultaat en nuttig leer moment voor de ploeg om zich te wapenen tegen ploegen die ongetwijfeld met dezelfde bedoelingen als S.V.N. ’69 naar Nieuwleusen komen.

Zaterdag 16 april wacht de thuiswedstrijd tegen nummer laatst Fit Boys. Hierna volgt dan op paasmaandag om 14.30 de thuiswedstrijd tegen FC Ommen. Voorwaar een heerlijke affiche op paasmaandag voor de vele voetballiefhebbers uit Nieuwleusen en omstreken.

Opstelling S.V. Nieuwleusen

Doel: Tim Hoogenkamp

Achterhoede: Niels Koets – Roy Bollemaat – Saake Malestein – Leon de Raad (65e minuut Marc Hoogenkamp).

Middenveld: Tom Vasse (65e minuut Mark de Weerd) – Gerrit Zekveld (65e minuut Ruben Brinkman) – Reinier Meijerink (65e minuut Stijn Hoekstra) – Thomas Koobs.

Voorhoede: Randy Vink – Bas Evenboer

Scoreverloop

28e minuut 1-0 Randy Vink
31e minuut 2-0 Randy Vink
58e minuut 3-0 Reinier Meijerink
60e minuut 4-0 Randy Vink

Pupillen van de week waren deze week de JO13-1JM keeper Kevin Courtz en linkspoot Roan Compagner.