Exploitatie gemeentelijke camperlocaties door lokale ondernemer

0
12
Exploitatie gemeentelijke camperlocaties door lokale ondernemer

DALFSEN – De exploitatie van de gemeentelijke camperlocaties in Dalfsen bij het station (5 plekken) en Nieuwleusen (3 plekken) wordt binnenkort in handen van een lokale ondernemer gelegd. In april 2021 had de gemeenteraad dit al besloten bij het behandelen van het raadsvoorstel ‘Verruiming kampeerbeleid’. Omdat eerst een geschikte ondernemer gevonden moest worden heeft de gemeente Dalfsen de camperplaatsen in 2021 tijdelijk zelf geëxploiteerd. In 2022 wordt, als de gemeenteraad in de vergadering van 30 mei de bestaande verordeningen intrekt, de exploitatie verzorgd door Wilco Ruinemans van Camperplaats Allee.

Wethouder Jan Uitslag: “Met onze camperplaatsen bieden wij bezoekers aan onze mooie gemeente een eenvoudige plek om te verblijven. Wilco Ruinemans van Camperplaats Allee is, gezien zijn kennis en ervaring, een geschikte partij om de exploitatie van de camperplaatsen te verzorgen. Aan deze lokale ondernemer geven wij de exploitatie dan ook graag uit handen.” 

Vanaf 1 juni kan Ruinemans er voor zorgen dat de gemeentelijke camperplaatsen beschikbaar blijven voor binnen- en buitenlandse camperaars die deze lente en komende zomer weer van het prachtige Dalfsen en Nieuwleusen en de andere mooie plekken in het Vechtdal willen genieten.

De camperplaatsen worden onder dezelfde voorwaarden en voor dezelfde prijs als voorheen beschikbaar gesteld aan camperaars, met vanaf 1 juni als extra optie ook de mogelijkheid om grijs- en toiletwater bij het bedrijf Camperplaats Allee van Ruinemans in te leveren. Dat betekent dat de camperplaatsen weliswaar sober blijven, maar camperaars toch kunnen genieten van een zorgeloze vakantie in het Vechtdal.