Indringende Paasviering op Agnieten College

0
15
Indringende Paasviering op Agnieten College
Kruis staande vastgehouden door leerlingen / podium foto / Boom van Hoop

NIEUWLEUSEN – Het Agnieten College in Nieuwleusen kon na lange tijd eindelijk weer een fysieke Paasviering organiseren, met alle leerlingen in een van de sportzalen van de Spil Kulturhus.

December 2019 kon dat voor het laatst met een Kerstviering. De examenleerlingen van nu waren toen beginnende 2e klassers. Meer dan twee jaar corona, met lockdown, online lessen, afstand houden, mondkapjes. Daar is nu de oorlog in Oekraïne nog bijgekomen.

Het Agnieten College koos dit jaar, vanuit die achtergrond van de afgelopen periode, voor het thema : ‘’ Verlangen van Hoop “.

Er werd een boom opgetuigd met bloemen, waarop de leerlingen verlangens van hoop konden schrijven. Deze Boom van Hoop had samen met het Kruis een prominente rol in de viering. Het Kruis, gedragen en opgetuigd door leerlingen, toonde in woorden en met mondkapjes, de afgelopen periode aan, met woorden zoals afstand, verdriet, corona, ziekte, dood, online lessen.  Tegelijk waren ook de woorden geloof, hoop, en liefde, op het Kruis geprikt. Deze drie woorden, symbool staande voor “ Verlangen van Hoop “ bleven uiteindelijk hangen op het Kruis.

Een ieder beleefde deze indringende en kwetsbare viering op zijn of haar eigen manier, er was ruimte voor emoties, voor troost bij elkaar.  De afgelopen moeilijke periode heeft leerlingen en personeel dichter bij elkaar gebracht. Dat is ook wat het Agnieten College graag meeneemt, en meegeeft, naar de toekomst. We kunnen het niet zonder elkaar !

Daar hebben we hoop, geloof, en liefde, voor nodig. Met deze woorden sloot directeur Tineke Meijerink deze bijzondere Paasviering af.