Kandidaten gezocht voor popquiz Vintage Grooves

0
14
Kandidaten gezocht voor popquiz Vintage Grooves

NIEUWLEUSEN – Naast het dagprogramma biedt ook het avondprogramma van Vintage Grooves, het retro- en vintage-evenement dat op zaterdag 14 mei plaatsvindt in kulturhus De Spil in Nieuwleusen, volop vermaak.

Het dagprogramma, dat van 10.00 tot 17.00 uur duurt, loopt naadloos over in het avondprogramma. Van 17.00 tot 19.00 uur draait Vechtdal FM-dj Arnold Compagner rockballads en aanverwante muziek, terwijl er gelegenheid is om een hapje te eten in De Nieuwe Garde, het grand-café van De Spil.

Vanaf 19.00 tot 23.00 uur vindt een muziekcafé plaats in de aula van het Agnieten College, die voor de gelegenheid is omgebouwd tot een retro-paleis. Vechtdal FM draait muziek die met name is gebaseerd op de Top-2000, afgewisseld met live-optredens van verschillende leerlingen van MEC Muziekschool. Tussendoor wordt een popquiz gespeeld, die bestaat uit drie ronden.

Hiervoor kan de organisatie evenwel nog kandidaten gebruiken. Er wordt naar gestreefd om de quiz te laten spelen door vier teams van elk twee tot drie personen. Het gaat om vragen (zowel kennisvragen als audio-fragmenten) die betrekking hebben op en breed scala van de popmuziek. Het gaat wel overwegend om muziek uit de vorige eeuw, want het is ten slotte een retro-evenement.

Wie mee wil doen (en dus een team van twee tot drie personen kan vormen), kan zich aanmelden bij Hans Keesmaat, via [email protected] of tel/app 06-1364 2211.

Lokale partners

Kulturhus De Spil organiseert het evenement Vintage Grooves in samenwerking met enkele lokale partners, namelijk MEC Muziekschool, Vechtdal FM en het Grammofoonmuseum Nieuwleusen. Het hart van Vintage Grooves wordt gevormd door een platenbeurs, die van 10.00 tot 17.00 uur duurt. Enkele tientallen aanbieders uit de wijde regio bieden een bont scala aan vinylplaten (LP’s en singles) in de meest uiteenlopende genres: van pop en rock tot klassiek en piratenmuziek.

Ook overdag is er live-muziek van verschillende bands van  MEC Muziekschool, staan er een aantal oldtimers is er en een verzamelaarsbeurs met andere retro- en vintage- artikelen. Ook voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zodat ouders met een gerust hart een flinke tijd kunnen rondkijken. Het regionale radiostation Vechtdal FM verslaat het gehele evenement ‘live’, zowel overdag als ‘s avonds.

De entree tot het evenement bedraagt 6,50 euro per persoon (voorverkoop, aan de zaal 7,50 euro). De toegang tot het avondprogramma is gratis. Een combinatieticket voor het dagprogramma in combinatie met een bezoek aan het iets verderop gelegen Grammofoonmuseum kost 10 euro.