Talenthusteams Agnieten College zetten zich in voor Nieuwleusen

0
3
Talenthusteams Agnieten College zetten zich in voor Nieuwleusen
Tiny House Team Talenthus Agnieten College ; v.l.n.r. Roy, Sil, Sven, Jesse, Chris, en Patrick

NIEUWLEUSEN – Afgelopen maanden zijn er steeds meer Talenthusteams actief in de samenleving van Nieuwleusen en Dalfsen. Ze hebben een korte voorbereidingsperiode achter de rug, en voeren nu allerlei opdrachten uit ten dienste van de gemeenschap in Nieuwleusen en omgeving.

Zo is het Tiny Houses Team bezig geweest om geschikte locaties te zoeken voor de Tiny Houses, daarnaast hebben ze verschillende modellen Tiny Houses bekeken, die geschikt kunnen zijn voor Nieuwleusen.

Locaties vonden de leerlingen o.a. bij Helios, bij de Kinderopvang achter s.v. Nieuwleusen, en in de oude Unionfabriek. Het Tiny Houses team kiest voor drie doelgroepen; jongeren, ouderen, en voor de zakelijke markt (werkruimte). Ze hebben de uitkomsten gepresenteerd aan de initiatiefnemers Tinyhouses in Nieuwleusen, Erik Dijkstra en Mink de Vries. Die waren enthousiast over de presentatie.

Film – en Editingteam Talenthus Agnieten College ; v.l.n.r. Thijn Bijker, Pim Gunnink, en Ruben ten Klooster

De bedoeling is dat het Team nu een aantal schaalmodellen gaat maken van Tiny Houses voor Nieuwleusen en omgeving.

Een ander Talenthusteam richt zich vooral op film, interview, en editing. Dit team heeft ondertussen al meerdere filmpjes gemaakt. Zo wordt de bouw van Natuurboerderij Balk Inn wekelijks gevolgd, hebben ze opnames gemaakt van Camperplaats Vechtdal, en een reportage gemaakt over vrijheid. Dit team wordt weer ondersteund door het Film- en Droneteam, zij maken vooral opnames vanuit de lucht ! Zo brengen al deze Teams Nieuwleusen in beeld, met als motto “ Beleef Nieuwleusen “ !!