Maand: mei 2022

De gemeente Dalfsen legt de gemeenteraad het nieuwe groen en biodiversiteitplan voor. Speerpunt is dat de groene identiteit van het Dalfser landschap behouden blijft en op bepaalde plekken versterkt wordt. Het plan bevat veel onderwerpen denk aan het beheer van bermen, ecologische verbindingen en landschapsontwikkeling.

kinderburgemeester in de gemeente Dalfsen! Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij in het schooljaar 2022-2023 de opvolger van kinderburgemeester Myla Groenendijk.

Alle goede bedoelingen van USV konden op bezoek bij Steenwijkerwold al na 2 minuten in de prullenbak toen Jan Oord na een corner op de goede plek stond (1-0). De sterke en geroutineerde thuisploeg ziet de 2e klasse aan de horizon verschijnen en bleef vol gas geven.

S.V. Nieuwleusen JO11-1 is kampioen in de Hoofdklasse geworden. Het seizoen dat uit 4e competities/fases bestond begon stroef. In de 1e fase werd er maar eenmaal van de vijf wedstrijden gewonnen en had het team grote moeite met de sterkere tegenstanders als Rohda Raalte, USV en  De Zweef.

Zaterdag 28 mei was de laatste thuiswedstrijd van S.V. Nieuwleusen van het memorabele seizoen 2021-2022. Ook zaterdag was het team niet van plan om cadeautjes weg te geven, waar de gasten uit Bovensmilde ongetwijfeld een klein beetje op hoopten omdat ze de broodnodige punten tegen degradatie nog wel konden gebruiken.

In het afgelopen weekend van Hemelvaartsdag heeft een aantal leden (13) van Schützen Verein Kronberg (Duitsland) weer een bezoek gebracht aan de Schietsport Vereniging Nieuwleusen. Dit als onderdeel van de 2 jaarlijkse uitwisseling met deze club.