Maand: maart 2023

Donderdag 30 maart stond misschien wel dé wedstrijd van het jaar op het programma. De heren van Flash troffen in de halve finale van de beker de welbekende mannen van DAC Dedemsvaart. De eerste keer dat beide teams elkaar ontmoetten was vorig seizoen in de beker. Dit seizoen zijn de teams inclusief voorbereiding elkaar drie keer tegengekomen. Hierbij won Flash twee van de wedstrijden. Na de laatste keer thuis verloren te hebben waren de mannen van Flash gebrand om te winnen. Ook is Flash op zaterdag 25 maart kampioen geworden nadat DAC punten had laten liggen in Assen. Om het seizoen voor Dedemsvaart nog te redden moesten ze dus hoop houden op de beker.

Vrijdag 24 maart jl. is de Beursvloermatch tussen Platform Inclusief gemeente Hardenberg en De Stuw verzilverd. De partijen hebben tijdens de Beursvloer van juni 2022 afgesproken om een bijdrage te leveren aan een dementievriendelijke samenleving. PIGH en De Stuw vinden het namelijk belangrijk dat iedereen mee kan blijven doen, ook mensen met dementie.

Iedere donderdag in de oneven weken kunnen liefhebbers weer breien in de Olmen aan het Oosterveen 21 te Nieuwleusen. De deuren staan dan open van 14.00 – 16.00 uur.

Op paaszondag 9 april wordt bij ’t Witte Peerd in Nieuwleusen weer het NK (Nieuwleusener Kampioenschap) eierengooien georganiseerd voor jeugd-, dames-, gemengde- en herenteams. Favoriet voor de eindoverwinning is het duo Marco Hilberink en Jack Mijnheer, dat vorige jaar het spektakel won met een afstand van 50 meter. In totaal wist dit koningskoppel maar liefst 9 keer het eierengooien op hun naam te schrijven. Het record dateert nog steeds uit 2008 en is in handen van Gerald en Harold de Boer met een afstand van 55 meter.

Een goed verhaal boeit het publiek extra als er sprekende beelden bij zitten. Bijvoorbeeld in een presentatie op een scherm! Zo ondersteun je als spreker je boodschap. Hiervoor kan je foto’s, tekeningen, schema’s of illustraties gebruiken. In de bekende programma’s Microsoft PowerPoint of Google Presentaties maak je met de computer de meest sprankelende presentaties. Of je presentatie nu over je vakantie gaat, over je hobbyclub of over iets anders.

Zorg en gezondheid zijn meer en meer digitaal te regelen, via de computer, tablet of telefoon. Digitale zorg is handig, omdat het minder tijd kost en alle gegevens altijd paraat zijn. In het lesprogramma DigiVitaler kan iedereen kennismaken met digitale zorg en ermee leren omgaan.

Getting to know someone new is https://thebestmailorderbrides.com/european-countries/ exciting, nonetheless it can also be a lttle bit intimidating. Especially when youre…

Op woensdagmiddag 12 april a.s. wordt de eerste maandelijkse fietstocht, van Saam Welzijn en de Toerclub Nieuwleusen, weer georganiseerd in het nieuwe seizoen. De start is om 13.30 uur bij de Olmen aan het Oosterveen in Nieuwleusen.