EMMEN – In 120 minuten plus een penaltyserie werd zondag het hele USV-verhaal van dit seizoen verteld. Beter, prima veldspel, maar een doelpunt maken: ho maar. Tegenstander Weerdinge kwam nauwelijks verder dan een sporadische aanval, maar was na afloop toch de feestvierende partij.

Onder de klamme deken van sportpark ’t Hoge Bos schoot USV uit de startblokken. Al in de 2e minuut stond Wouter Smudde alleen voor keeper Sjoerd Wolters. Die kreeg nog net een hand achter de lage inzet. In de 5e minuut kreeg USV de volgende grote kans. Vogelvrij mikte Niels Kappert op de paal. Op een uitval van Joe Zwart na kwam Weerdinge helemaal niet in het stuk voor. USV bleef aandringen. Wolters stopte een inzet van Dennis van der Veen en pakte ook de rebound van Niels Kappert. Waar USV de voetballende oplossing bleef zoeken, hanteerde Weerdinge uitsluitend de lange bal. In de 38e minuut kreeg USV een strafschop. Een poging van Max Schaeffer raakte onderweg een arm. Maar ook nu bleef de meer dan verdiende voorsprong uit. Thijmen Stegeman schoot vanaf de stip hard tegen de lat.

Na rust veranderde er niets. USV had de bal en viel aan. Maar opnieuw zonder tastbaar resultaat. Weerdinge kwam er mondjesmaat uit. Doelman Frank Kooiker stak net op tijd een been uit bij zo’n counter. Halverwege de tweede helft werd het rommeliger. De acteurs werden vermoeid en slordiger. Met Milan Haddocks en Jort Kouwen bracht USV een vers duo voorin. De geroutineerde Weerdinge-defensie kraakte, maar bleef bij meerdere pogingen en corners overeind. Zo stond het na 90 minuten nog steeds 0-0. Ook in de verlenging bleef USV het proberen. Nu kon Frank Kuiper zijn inzet te weinig vaart meegeven. Intussen raakte ook bij USV de pijp steeds leger. Weerdinge stond al veel langer in de overlevingsmodus en gokte vol op de strafschoppen. In de slotseconden moesten Thijmen Stegeman en Frank Kuiper nog vertrekken met 2x geel. De intussen moedeloze USV-aanhang zag de bui toen al hangen. Weerdinge zette met Jari Lubbers een andere reus in het doel en geheel in lijn met de wedstrijd miste USV de eerste twee strafschoppen. Door een stop van Frank Kooiker was er nog even hoop op een ommekeer. Even later was het alsnog over en uit voor USV. Was er diepe teleurstelling en vloeiden er tranen. En vooral was er ongeloof. Over het gegeven dat USV ondanks het surplus aan voetballend vermogen er niet slaagde af te rekenen met deze tegenstander.