ROUVEEN – Het was warm bij de Munnikenslagloop in Rouveen maar niet zo drukkend warm als de dagen ervoor. Met een verkoelend briesje erbij, bleken het ideale omstandigheden te zijn voor snelle tijden.

    Erik Leusink uit Staphorst gaf vooraf aan een tijd onder de 32 minuten te willen lopen. De atleet van HAC ’63 uit Hoogeveen won één maal de 10 kilometer van de Munnikenslagloop, dat was in 2016. Erik Driessen uit Vollenhove en lopend voor AV NOP uit Emmeloord, won al vijf keer en had de wisselbeker de ‘Keuperen spike van Rouvene’ in zijn bezit. Al vanaf de start waren de verhoudingen duidelijk. Een ontketende Erik Leusink met daarachter op ruime afstand Erik Driessen en Maarten Vierhout strijdend om te tweede plek. Leusink liep per ronde verder uit en finishte in 31.54. Erik Driessen is na een langdurige blessure nog niet terug op het oude niveau maar kwam toch als tweede binnen in een tijd van 33.58. Maarten Vierhout uit ’t Harde werd met een tijd van 34.12 derde. Leusink mag nu voor minimaal 1 jaar de ‘Keuperen spike van Rouvene’ in zijn bezit houden.

    Vrouwen

    Bij de vrouwen was het evenmin spannend maar ook hier werden snelle tijden gerealiseerd. Laura Prins uit Hoogeveen en eveneens uitkomend voor HAC ’63 legde de vier ronden af in 37.23. Ver daarachter werd er gestreden om de tweede plek. Christina Mulder uit Nieuwleusen was met 42.23 ruim een halve minuut sneller dan Linda Eektimmerman uit Zwolle. De atlete van AV PEC 1910, vorig jaar nog de snelste, kwam binnen in 42.57.

    5 kilometer

    Vijf minuten na de start van de 10 kilometer was de start van de 5 kilometer. De vele toeschouwers konden zo twee wedstrijden tegelijk volgen. Maikel Bos uit Oldebroek en lopend voor AV De Gemzen was met een tijd van 16.54 de snelste. Leo Hassing uit IJhorst wist in de eindsprint Derko Laan uit Zwolle te verslaan. Hassing finishte in 17.04 en Laan in 17.06. Van de vrouwen was Marije Veldman uit Nieuwleusen de snelste. De atlete van ACO van Elderen uit Ommen liep met een tijd van 20.28 haar snelste tijd ooit. Tamara de Vries uit Meppel legde beslag op de tweede plaats. De atlete van HAC ’63 liep een tijd van 20.42. Iris Bakker uit Hattem en uitkomend voor AV De Gemzen finishte als derde met een tijd van 21.06.

    Jeugd

    De Munnikenslagloop begon met wedstrijden voor de jeugd. Maar liefst 285 kinderen namen daaraan deel. De jongens en meisjes tot en met 9 jaar liepen een wedstrijd over 800 meter. Van de jongens was Noud Tissing uit Meppel de snelste. Hij zette een tijd van 2.47 op de klokken. Elle-Noor Mulder uit Staphorst was met een tijd van 3.07 de snelste van de meisjes. De 1600 meter voor kinderen tot en met 12 jaar werd gewonnen door Colin Trompetter uit Staphorst met een tijd van 5.54. Bij de meisjes was Meike Crediet de rapste. Zij klokte een tijd van 6.18. De kinderen tot en met 15 jaar liepen een wedstrijd over 2400 meter. Jurre de Weerd uit Ommen en lid van ACO Van Elderen was hierbij veruit de snelste. Hij kwam na 8.59 over de meet. Maxime Veijer uit Staphorst was met een tijd van 10.01 de snelste van de meiden.

    Tevreden

    De organisatie, bestaande uit leden van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 en AV De Sprinter, kan tevreden terugkijken op deze editie. 491 inschrijvingen en dat zijn er bijna 150 meer dan vorig jaar. Tientallen vrijwilligers zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep en ook de weersomstandigheden zaten mee. De volgende wedstrijd die door Bos Bedden Loopgroep georganiseerd wordt, is de 4 Mijl van Staphorst op woensdag 23 augustus. De inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

    Share.